Το Εγχείρημα

Το «Εγχείρημα Χείρωνας» έχει ως στόχο τη φιλοξενία, παρουσίαση και προώθηση μιας ποικιλίας ολιστικών, αυτοθεραπευτικών και αυτογνωσιακών τεχνών. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανάδειξη της ίδιας της τέχνης ως μορφής αυτοθεραπείας και αυτογνωσίας.

Όραμά μας η επίγνωση του Ανθρώπου – μέσα μας – και των δημιουργικών του δυνατοτήτων.

Δημιουργούμε έναν πνευματικό χώρο συνάντησης, συνεργασίας, μάθησης, ενημέρωσης και αναζήτησης, για να τον μοιραζόμαστε ως κοινό μας τόπο, σε πνεύμα φιλίας και ελευθερίας.

Στο πλαίσιο του Εγχειρήματος Χείρωνας, κάθε τέχνη έχει την αξία της και όλες μαζί αλληλοσυμπληρώνονται και υπηρετούν τον Άνθρωπο. Το Εγχείρημα χρησιμεύει στον κάθε αναζητητή, ώστε να ανακαλύπτει, ο ίδιος, την κατάλληλη γι’ αυτόν τέχνη, στον κατάλληλο – γι’ αυτόν – χρόνο και χώρο.

Ο σκοπός του Εγχειρήματος συνοψίζεται στο τρίπτυχο «Αυτοθεραπεία – Αυτογνωσία – Αυτενέργεια» και η θεματολογία του ξεδιπλώνεται μέσω των τεσσάρων θεματικών ενοτήτων: «Εναρμόνιση – Τέχνη ως θεραπεία – Θεραπεία ως τέχνη – Φιλοσοφία».

Το Εγχείρημα Χείρωνας αναπτύσσεται, σε πρώτη φάση, σε τέσσερεις κλάδους.

Ο «Πολυχώρος Χείρωνας» αποτελεί τον πρώτο κλάδο του εγχειρήματος και η λειτουργία του ξεκίνησε στις αρχές του 2017, σ’ έναν ιδιαίτερο χώρο, στην Παιανία της Αττικής γης.

Ένα εργοστάσιο μιας άλλης εποχής μεταμορφώνεται, για το σκοπό αυτό, σε πολυχώρο τέχνης, αυτοθεραπείας και αυτογνωσιακής αναζήτησης. Με παλιά υλικά, δημιουργούμε κάτι νέο.

Ακολουθούν οι «Εκδόσεις Χείρωνας» και το φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα τελετουργικού-θεραπευτικού εξοπλισμού και βιβλίων «Μαγαζάκι Χείρωνας». Το Εγχείρημα συμπληρώνεται από τον κλάδο «Ταξίδια Χείρωνας», ένα εξειδικευμένο ταξιδιωτικό γραφείο με αντικείμενο το συνδυασμό της πνευματικής αναζήτησης και του ταξιδιού.

Ελάτε να γνωριστούμε ή εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε τα πάντα για το «Xείρωνα».

Εναρμόνιση

Από αρχαιοτάτων χρόνων, οι άνθρωποι αναγνωρίζουμε την αξία και τη χρησιμότητα της αρμονίας. Αναζητούμε την αρμονία στο σώμα και ακόμη παραπέρα, στη συναισθηματική ή στη διανοητική …

Τέχνη ως θεραπεία

Για την τέχνη ως θεραπεία έχουν δημιουργηθεί αναρίθμητα έργα τέχνης. Έχουν γραφτεί αμέτρητες σελίδες λογοτεχνίας και ποίησης – έχουν παιχτεί και ξαναπαιχτεί μνημιώδη θεατρικά έργα …

Θεραπεία ως τέχνη

Ίσως ο όρος τέχνη σε σχέση με τη θεραπεία μας ξενίζει – μας ακούγεται λιγάκι παράξενος. Στην αντίληψη του σύγχρονου ανθρώπου, η θεραπεία αποτελεί κάτι που επιτυγχάνεται αποκλειστικά …

Φιλοσοφία

Ποιός είμαι, από πού έρχομαι, πού πηγαίνω; Ερωτήματα που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν την ανθρώπινη διανόηση μέχρι σήμερα. Ερωτήματα παμπάλαια και πάντα επίκαιρα …