/*

Η μελαγχολία του Αυγούστου

Η μελαγχολία του Αυγούστου είναι σαν την μελαγχολία του απογεύματος της Κυριακής, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια. Είναι αυτό το συναίσθημα που μας κατακλύζει όταν τα ωραία τελειώνουν και νοιώθουμε το βάρος της επιστροφής απειλητικό σαν τον βαρύ σκοτεινό ουρανό πριν τις πρώτες σταγόνες της βροχής που «σκότωσαν το καλοκαίρι».

Για τους περισσότερους οι διακοπές τελείωσαν, με προοπτική για τις επόμενες, σε ένα χρόνο. Τα σχολεία ανοίγουν και αυτό έχει καταγραφεί στην κυτταρική μνήμη του Έλληνα μαθητή σαν την επάνοδο στην οδό του μαρτυρίου και τον ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή του. Οι ημέρες μικραίνουν, νυχτώνει γρηγορότερα και το σκοτάδι αρχίζει να κερδίζει έδαφος στην καρδιά και την διάθεση μας.

Αν νοιώθετε κάπως έτσι, ήρθε η ώρα για γενική αναθεώρηση. Αν η επιστροφή στην καθημερινότητα σας είναι δυσβάσταχτη, είναι μια καλή στιγμή να αναλογιστείτε για τον δρόμο που ακολουθείτε και πόσο συμφωνεί με αυτό που επιθυμεί η καρδιά σας. Κάποιες φορές η αντίθεση ανάμεσα στην ονειρεμένη κατάσταση που ζούμε στις διακοπές και στην μίζερη πραγματικότητα είναι η αναγκαία πυροδότηση για να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Τα Ανθοϊάματα θα βοηθήσουν στην διαδικασία της αλλαγής και της μεταμόρφωσης.

Το Wallnut και το Honeysucle σίγουρα θα είναι στο μπουκαλάκι σας, για να εξομαλύνουν την επάνοδο. Το Larch θα τονώσει την αυτοπεποίθηση για τα νέα βήματα. Το Musturd θα βοηθήσει να μειωθούν τα μαύρα σύννεφα που, χωρίς εμφανή λόγο, μας «σκοτεινιάζουν». Το Hornbeam θα διώξει την αναβλητικότητα και την πλήξη στο σύνδρομο «του πρωϊνού της Δευτέρας». Ίσως, αν περνάτε φάσεις μεγαλύτερης αλλαγής, να χρειάζεστε και Wild Oat για να ξεκαθαρίσετε τις επιλογές σας.

Σε κάθε περίπτωση το ιδιοσυγκρασιακό σας Ανθοϊαμα θα σας στηρίξει σε κάθε μετάβαση και δυσκολία.

Μην την φοβάστε λοιπόν, την μελαγχολία της επιστροφής. Βουτήξτε μέσα της με τα μάτια ανοιχτά και δείτε. Δείτε τι σας απογοητεύει, τι σας πονάει, τι σας κρατάει πίσω. Και αρχίστε να ονειρεύεστε και να ζείτε !

 

Υ.Γ Μερικά χρήσιμα tips για να κάνουν τον Σεπτέμβρη ελκυστικότερο.

Συναντηθείτε με φίλους που χαθήκατε λόγω διακοπών. Ανταλλάξτε εντυπώσεις, εικόνες και αρώματα διακοπών γύρω από ένα μπουκάλι κρασί, σε ταράτσες και μπαλκόνια, τώρα που δρόσισε.

Πάρτε τα ελαφριά σας μπουφανάκια και ανηφορίστε στα ανοιχτά θέατρα, για να ακούσετε όλες τις συναυλίες και να δείτε όλες τις παραστάσεις.

Ξεκλέψτε λίγο ακόμη καλοκαίρι πηγαίνοντας στην Αίγινα για την γιορτή του Φυστικιού (και όχι μόνο…)!

 

Χρύσα Κωνσταντιανού – Ανθοϊάματα δια χειρός Φαρμακοποιού

Ετικέτες: Ανθοθεραπεία, Ανθοϊάματα, Ανθοϊάματα Bach
X