/*

Η ομάδα αφήγησης «χείλια λένε παραμύθια» σε χριστουγεννιάτικη αφήσηση στον Πολυχώρο Χείρωνα – 27.12, στις 18.00 – καλή αντάμωση!

AΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, για μικρούς και μεγάλους..

«ΝΙΦΑΔΕΣ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΑ, ΚΛΩΣΤΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ»

 

Λένε πως όταν χορεύεις, ταξιδεύεις σε κόσμους μαγικούς. Κι ίσως τούτο να ήταν αληθινό για εκείνες τις βασιλοπούλες που κάποια Χριστούγεννα αποφάσισαν να ζήσουν λίγο διαφορετικά. Γοβάκια που λιώναν, πρίγκιπες από μακριά καλούν την αλήθεια για να βρουν. Μα οι ιστορίες που τούτοι ακούν, αφορμή θα σταθούν γλυκά να αποκοιμηθούν.

Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους μας ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών: εκεί που η κυρά Χουχουλιά τινάζει τα παπλώματα της, στο σπίτι μιας καλής νοικοκυράς που αναζητά τους τρεις μάγους, σε ένα νησί και σε ένα χωριό όπου δύο μικρά αγόρια παίζουν μουσική για να ξορκίσουν το κακό, στο δρόμο που περπατά ένα ζυμωτό παιδάκι με χρυσή καρδιά.

Ιστορίες γεμάτες μουσικές χριστουγεννιάτικες, τοπία γιορτινά και χιονισμένα, αφηγούνται οι παραμυθούδες Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή. Ήχους αλλοτινούς, τραγούδια μελωδικά και μαγικά παίζει με την κιθάρα και τη φλογέρα του ο αρχιμουσικός του παλατιού, Γιάννης Ανθόπουλος.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια, σχεδιασμός, αφήγηση: Ομάδα Αφήγησης Χείλια λένε Παραμύθια (Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή)

Η ομάδα αφήγησης «Χείλια… λένε παραμύθια» δημιουργήθηκε από τρεις αφηγήτριες (Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή) που έχουν πολύ μεράκι και αγάπη για τα παραμύθια, τη ζωή και τους ανθρώπους. Πιστεύουν στη δύναμη τους και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε όσους τα ακούν.

Η ομάδα μας αντιπροτείνει την άμεση επικοινωνία και επαφή, μέσα από τον αφηγηματικό λόγο και το μοίρασμα των ονείρων αλλά και των αγωνιών μας. Οι μύθοι και τα παραμύθια μπορούν να ξορκίσουν τις δεύτερες και να μας κάνουν να πιστέψουμε και να ακολουθήσουμε τα πρώτα! Ως αφηγήτριες ελπίζουμε κι ευχόμαστε να γινόμαστε το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής μας σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση.

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ανθόπουλος

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος, Ειρήνη Νικολακοπούλου

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ή προαγορά εισητηρίων, εδώ.

 

Ετικέτες: Αφήγηση, Παραμύθια
X