/*

Ο Rick Jarow, στην Αθήνα!

Ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας και life coach Rick Jarow έρχεται το καλοκαίρι στην Αθήνα και συντονίζει ένα δίημερο βιωματικό εργαστήριο, στον Πολυχώρο Χείρωνα.

 

Ποιός είναι ο Rick Jarow;

Ο Rick Jarow αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση συμβούλου και συγγραφέα. Ενεργότατος και πολυγραφότατος, παρουσιάζει εδώ και τρεις δεκαετίες σεμινάρια και εργαστήρια σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου (ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Ινδία, Ευρώπη) και εξερευνά αδιάκοπα τις παραδόσεις πολλών ιθαγενών φυλών, τις ανατολικές και δυτικές πνευματικές παραδόσεις, τη μυθολογία τους, την αστρολογία και τον σαμανισμό. Συνδυάζει τη θεωρητική με τη βιωματική γνώση διαφόρων πνευματικών μορφών.

Ξεκίνησε την πνευματική αναζήτηση πολύ νωρίς στην ζωή του, όπως και την πολύχρονη μαθητεία του δίπλα σε φημισμένους πνευματικούς δασκάλους. Στα δεκαεννιά του άφησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Harvard, ακολουθώντας την εσωτερική του φωνή που του ζητούσε μια ανώτερη αλήθεια. Ταξιδεύοντας για επτά συναπτά χρόνια στην Ευρώπη και την Ινδία, εξοικειώθηκε με την πειθαρχεία των γιόγκι και την τέχνη του διαλογισμού, διαφόρων σχολών. Συνέχισε στην γενέτειρα του (ΗΠΑ) όπου και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στις Ινδικές γλώσσες και λογοτεχνία και κατόπιν επισκέφτηκε πάλι την Ινδία για να εντρυφήσει πλέον στους μύθους των ινδικών Πουράνων.

Επιστρέφοντας ξανά στις ΗΠΑ μαθήτευσε δίπλα στην εξαιρετική θεραπεύτρια και πνευματικό οδηγό Hilda Chalrton και έπειτα δίπλα στο σαμάνο θεραπευτή Oresti Valdez. Καθώς άρχισε να συνδυάζει τις δυτικές θεραπευτικές πρακτικές με τη γειωμένη σαμάνικη εργασία και την διαπολιτισμική μυθολογία, έγινε μαθητής τη φημισμένης αστρολόγου Eleanor Bach. Σημαδιακή ήταν η συνάντηση του και με τον αμερικανό δάσκαλο Ram Das.

Μετά από χρόνια μαθητείας και ήδη όσο εξερευνούσε την ανθρώπινη ψυχή, την ενέργεια και τις δυνάμεις της μεταμόρφωσης, άρχισε να συντονίζει ο ίδιος βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια και άλλες ομαδικές εκδηλώσεις. Ενσωματώνοντας επίσης τις διαφορετικές τεχνικές που είχε διδαχτεί, εργάστηκε παρέχοντας ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες και παράλληλα πρωτοστάτησε στο «κίνημα» της «αντι-καρριέρας», στην Αμερική, ανοίγοντας το δρόμο στην έκφραση του αυθεντικού δυναμικού των ανθρώπων.

Τα ολιστικά αυτά εργαστήρια (workshops) είχαν μεγάλη απήχηση σε όσους ζητούν να ανακαλύψουν – εντός τους – το πραγματικό τους επάγγελμα και επέφεραν μία επανάσταση στο τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και επιδιώκουν την εργασία τους στον κόσμο.

Ο Ρικ συνέχισε να εξελίσσει την εργασία του επεκτείνοντάς την προς την «αλχημεία της αφθονίας», μια πρακτική αυτοθεραπείας για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την ελευθερία και την ειρήνη, ενώ αντιμετωπίζουν καταστάσεις τραυμάτων, φάσεις μετάβασης ή αλλαγών.

Οι αλλαγές που προέρχονται μετά από μια συνεδρία μαζί του ή τη συμμετοχή σε κάποια από τις εκδηλώσεις, που συντονίζει, αφορούν πρωτίστως την επαγγελματική ποιότητα του συμμετέχοντα, αλλά όχι μόνο. Ο καθένας βιώνει διαφορετικά αλλαγές εντός του, καθώς βρίσκει τον τρόπο να δει καθαρότερα όλες τις αλχημικές δυνατότητες της αγάπης για αυτό που είναι η ζωή του. Και αυτό ανοίγει την πόρτα για μία ζωή γεμάτη χώρο για δημιουργία, έκφραση, γέλιο, χαρά, αυτοπραγμάτωση.

Παλιός φίλος της Ελλάδος, έρχεται για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 15 χρόνια για να ξαναανακαλύψει την ιερότητα του χώρου της Ελλάδος. Επιθυμία του είναι να υπηρετήσει την «κίνηση» της χώρας να εναρμονιστεί με το πραγματικό δυναμικό της, πέρα από απατηλά φαινόμενα μιζέριας και παραίτησης. Βαθύς γνώστης των μυθολογικών της παραδόσεων, επιθυμεί να βοηθήσει όσους έχουν την πρόθεση να εργαστούν με την ακέραια, την αυθεντική εκδοχή τους εαυτού τους.

Ο Rick Jarow θα συντονίσει το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Δημιουργώντας την εργασία που αγαπάς», στον Πολυχώρο Χείρωνα, το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Ιουλίου 2018. Το εργαστήριο συνολικής διάρκειας 14ων ωρών θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τον αναλυτικό σύνδεσμο, εδώ.

 

X