/*

Το χρόνιο στρες στην κάθε μας ημέρα

Η αντίδραση του άγχους-στρες ενυπάρχει μέσα μας ως μια φυσιολογική, βοηθητική ,σωματική και ψυχολογική αντίδραση στα γεγονότα της ζωής μας, καθημερινά. Όταν χρειάζεται, είναι ένα εξαιρετικά θετικό στοιχείο, αφού μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια και την αναγκαία δράση μας.

Ο εγκέφαλός μας διαθέτει ένα «σύστημα συναγερμού» για να μας προστατεύει από ότι αντιλαμβανόμαστε ώς απειλή. Αν το σύστημα αυτό εντοπίσει (ή εκλάβει) κάτι ως απειλητικό, στο σώμα μας στιγμιαία απελευθερώνονται ορμόνες για την αντιμετώπιση του. Αυτή είναι η λεγόμενη αντίδραση μάχης-φυγής- παγώματος. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μόλις η απειλή περάσει, ο εγκέφαλος δίνει οδηγίες μέσω βιοχημικών αντιδράσεων και το σώμα επιστρέφει και πάλι στην ήρεμη, κανονική του κατάσταση. Όμως, για κάποιους ανθρώπους – λόγω της συνεχούς έκθεσής τους σε στρες – η μετάβαση αυτή, στην ισορροπία, αποδεικνύεται πολύ δύσκολη. Αυτή η μόνιμη κατάσταση συναγερμού δημιουργεί τα λεγόμενα ψυχοσωματικά συμπτώματα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα συμπτώματα μπορούν να εξελιχθούν σε χρόνιες παθήσεις. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να τα αναγνωρίσουμε εγκαίρως και να κάνουμε κάτι για αυτό.

Τεχνικές διαχείρισης του στρες υπάρχουν πολλές, όπως η ήπια σωματική δραστηριότητα, οι ελεγχόμενες βαθειές και αργές αναπνοές, ο αναζωογονητικός ύπνος, η συζήτηση-ξεφόρτωμα με ένα φίλο, μία αγαπημένη δραστηριότητα (μουσική, παιχνίδι, χόμπυ). Αυτές τις γνωρίζουμε όλοι και συνήθως τις χρησιμοποιούμε με επιτυχία. Κάποιες φορές όμως οι απαιτήσεις της καθημερινότητας φαίνεται να υπερβαίνουν την ικανότητα μας, της αυτοδιαχείρισης.

Τότε τα Ανθοϊάματα αποδεικνύονται πολύτιμοι βοηθοί μας στην επαναφορά της ισορροπίας και της Υγείας μας.

Έτσι, αν έχετε:

  • Πονοκεφάλους ή ημικρανίες συχνά, το Rescue Remedie θα βοηθήσει να τα αποφύγετε, ειδικά αν τα προλάβετε μόλις ξεκινούν.
  • Ταχυκαρδίες, τα ιάματα του φόβου Mimulus και Aspen είναι αυτά που χρειάζεστε και το Chery Plum θα ενισχύσει την δράση τους.
  • Προβλήματα στο στομάχι, πόνους στο στήθος, στους μύες ή στις αρθρώσεις , τα Pine, Oak και Rock water είναι ταιριαστά για την ιδιοσυγκρασία σας και θα ¨λύσουν τους κόμπους¨.
  • Προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης θα μετριαστούν ή θα υποχωρήσουν με τα White chestnut και Chestnut bud.
  • Έντονη απώλεια μαλλιών ή/και μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, τα Olive και Gorse θα επαναφέρουν την χαμένη ενεργητικότητα σας.
  • Αυξομειώσεις βάρους, ανεξήγητες αλλαγές στην διάθεση ή εμφάνιση αναίτιων ξαφνικών σωματικών συμπτωμάτων , τα Wallnut, Mustard και Star of Bethlehem θα εξομαλύνουν την διάθεση και θα ισορροπήσουν το σώμα.

Όλα αυτά θα βοηθήσουν στην διαχείριση και τον έλεγχο των συμπτωμάτων, χρειαζόμαστε όμως να έχουμε τρόπους που οδηγούν σε πιο μόνιμες λύσεις. Χρειαζόμαστε τρόπους που οδηγούν σε όλο και καλύτερη κατάσταση υγείας συνολικής, που θα μας κάνει πιο ήρεμους χαρούμενους, ισορροπημένους, δημιουργικούς και θα μας επιτρέπει να εκφράζουμε το ύψιστο και αγαθότερο δυναμικό μας. Αυτό που αγαπά η ψυχή μας.

Αναζητείστε λοιπόν, το μείγμα Ιαμάτων (Ιδιοσυγκρασιακό) που σιγά σιγά θα απομακρύνει τις παγιωμένες στρεβλές συμπεριφορές που έχουμε συνηθίσει, θα επιτρέπει στον πραγματικό εαυτό μας να αναδύεται με ορθό τρόπο και όριο και τελικά θα μας βοηθά να ανταποκρινόμαστε αντί να αντιδρούμε και να συνδεόμαστε με όλους και όλα γύρω μας.

Αναζητείστε θεραπευτικές που σας βοηθούν ολόκληρους και θεραπευτές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όχι μόνο του σώματος αλλά και του συναισθήματος και της νόησης σας.

Αναζητείστε ανθρώπους και καταστάσεις που σας ξυπνούν έρωτες και ερωτήσεις.

Αναλογιστείτε και αναρωτηθείτε για τα πιστεύω και τις συμπεριφορές σας, για τα χαρίσματα και τα όνειρα σας και κάντε το ΤΩΡΑ.

Το να ζούμε στο τώρα είναι η απόλυτη αποφυγή του ανώφελου στρες!

 

Χρύσα Κωνσταντιανού – Ανθοϊάματα δια χειρός Φαρμακοποιού

X