/*

το bachμακείο των διακοπών

Σα μητέρα και φαρμακοποιός, στις διακοπές μας κουβαλούσα μια βαλίτσα- φαρμακείο για να καλύψω κάθε έκτακτο περιστατικό που θα μας συνέβαινε. Κυρίως στα παιδιά.

Θα μου πείτε, φαρμακείο έχει παντού. Στην όμορφη χώρα μας περισσεύουν ήλιος, θάλασσες, ομορφιές και φαρμακεία. Και η διασπορά τους στην επικράτεια είναι τέλεια. Και οι φαρμακοποιοί που επέλεξαν απομακρυσμένες περιοχές για να λειτουργήσουν, αυτό πραγματικά κάνουν. Λειτούργημα. Θα δώσουν λύση, από τα απλά μέχρι τα δύσκολα, καλύπτοντας πολλές από τις «τρύπες» της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Στα κλασικά περιστατικά λοιπόν, και όσο τα παιδιά μεγάλωναν, ησύχαζα κάπως και η βαλίτσα σιγά σιγά μίκραινε.
Μιας όμως και έχουμε επιλέξει την ομοιοπαθητική ως την θεραπευτική που μας ταιριάζει, το φορητό μου φαρμακείο είχε όσα ομοιοπαθητικά είχα στο κανονικό μου. Να μην πω και περισσότερα.

Μέχρι που με φώτισε ο Θεός και ανακάλυψα την αξία του Rescue !

Όλα σε ένα μπουκαλάκι! Και το εννοώ. Η πρώτη μου γνωριμία με το Rescue έγινε στην Ινδία. Διάρροια ταξιδιωτών. Εκεί που τα κλασικά αντιδιαρροϊκά παρέα με την αντιβίωση, ίσα που μετρίαζαν το πρόβλημα (την χάναμε όμως την εκδρομή και τα αξιοθέατα) – λίγες σταγόνες Rescue έκαναν θαύματα! Όχι μόνο εξαφάνισαν την διάρροια, αλλά το κέφι και η ζωντάνια μας επανήλθαν πλήρως. Τότε γεννήθηκε ο μεγάλος μου έρωτας για το Rescue που εξελίχθηκε σε αρραβώνα και γάμο που είναι ανέφελος και σταθερός χρόνια τώρα.

Έτσι στην τσάντα των διακοπών μου υπάρχει πιά μόνο ένα μπουκαλάκι . Αυτό θα καλύψει τη φοβία για το αεροπλάνο, την ναυτία στο καράβι ή στο αυτοκίνητο, το κάψιμο από τον ήλιο ή την εξάτμιση από το μηχανάκι, το καθάρισμα της πληγής, την φαγούρα από τα κουνούπια , τις τσούχτρες ή τα φραγκόσυκα, θα εξαφανίσει την φουσκάλα στο πόδι από το πολύ περπάτημα και τόσα άλλα ξαφνικά που «στολίζουν» τις αναμνήσεις των διακοπών μας.

Και για να μην σας αφήσω με ένα μόνο Ίαμα και με πείτε υπερβολική, θα συμπληρώσω με ένα δυο ακόμη..

Το Wallnut θα βοηθήσει πολύ να εξισορροπήσουμε τον οργανισμό μας, σωματικά και συναισθηματικά, για όλες τις αλλαγές που μας φέρνουν οι διακοπές. Για την δυσκοιλιότητα που μας πιάνει μόλις αλλάξουμε τουαλέτα και την αϋπνία μόλις αλλάξουμε κρεβάτι. Στα υπερατλαντικά ταξίδια όταν αλλάζουμε χρονικές ζώνες, για να εναρμονιστούμε ευκολότερα στον νέο ρυθμό ημέρας -νύχτας.

Τα Oak και Olive επίσης μπορεί να χρειαστούν σε όσους κάνουν τουρισμό-ξεθέωμα αντί για διακοπές. Ξέρετε, αυτό που βλέπεις και κάνεις σε 3 ημέρες, όσα θα χρειάζονταν κανονικά τουλάχιστον εβδομάδα. Αυτά θα βοηθήσουν να έχετε παραπάνω αντοχές και να ευχαριστιέστε περισσότερο την κάθε εμπειρία.

Να μην ξεχάσουμε και το Crab apple, για το hangover από το μεθύσι κάτω απ το φεγγάρι, μαζί με Rescue και πολύ νερό.
Και τώρα πια που τα παιδιά μεγάλωσαν και πάνε διακοπές μόνα τους, τα βάζω όλα σε ένα μπουκαλάκι, δηλαδή φτιάχνω ένα εμπλουτισμένο Rescue μαζί με Wallnut και Crab apple, δίνω μαζί και 2-3 κάψουλες Arnica 1Μ και την ευχή μου.

Και επιτρέπω και σε εμένα να αράξω με τα βιβλία μου και να έχει καλοκαιράκι η καρδιά μου! Είδατε τι καταφέρνει η θεραπεία με τα Ιάματα ακόμα και στις μαμάδες!

Καλές διακοπές σε όλους μας.

 

Χρύσα Κωνσταντιανού – Ανθοϊάματα δια χειρός Φαρμακοποιού

 

X