εργαστήριο
βότανα – βασικές γνώσεις βοτανοθεραπείας, βοτανικά λάδια και βάμματα

 • Γνωριμία με 20 φαρμακευτικά φυτά της ελληνικής γης όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, θυμάρι, καλέντουλα και άλλα, τα οποία είναι απαραίτητα για να δημιουργήσουμε το παραδοσιακό βοτανικό φαρμακείο πρώτων βοηθειών στο σπίτι μας, για περιπτώσεις ξαφνικής αδιαθεσίας, μυαλγίας, εγκαυμάτων, νευρικών διαταραχών, αϋπνίας.
 • Τρόπος συλλογής, αποξήρανσης, συντήρησης βοτάνων.
 • Παρουσίαση της διαδικασίας παρασκευής βοτανικών γιατρικών (έγχυμα, αφέψημα, λάδια, βάμματα, αλοιφές, λοσιόν, δοσολογία, χρόνος συντήρησής τους).
 • Αναλυτική παρουσίαση παρασκευής βοτανικών λαδιών με την μέθοδο έγχυσης βοτάνου σε έλαιο εν θερμώ ή εν ψυχρώ. Παρασκευή λαδιού από φυτά, μπαχαρικά, φρούτα, ρητίνες, που θα χρησιμοποιηθούν εξωτερικά για επαλείψεις ή μασάζ ή θα προστεθούν σε κρέμες και αλοιφές.
 • Αναλυτική παρουσίαση παρασκευής βοτανικών βαμμάτων, τρόπος χρήσης, δοσολογία, χρόνος συντήρησης.

 

Νικολέτα Αναστασοπούλου

Σχετικές Πληροφορίες

Ο κύκλος εργαστηρίων της Νικολέτας Αναστασοπούλου περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 1. Βότανα – Βασικές γνώσεις βοτανοθεραπείας, βοτανικά λάδια και βάμματα.
 2. Αιθέρια έλαια – Βασικές γνώσεις αρωματοθεραπείας, θεραπευτική και καλλυντική χρήση των αιθέριων ελαίων & ανθόνερων (hydrosols).
 3. Χειμώνας – Φυσικοί τρόποι ενδυνάμωσης και προστασίας του ανοσοποιητικού – Φυσικά γιατρικά για ιώσεις, γρίπη, κρυολόγημα, βήχα και πυρετό.
 4. Παρασκευή φυσικών καλλυντικών.
 5. Παρασκευή σαπουνιών ελαιολάδου και υγρού σαπουνιού.
 6. Αρωματοποιΐα – Φυσικό άρωμα και αιθέρια έλαια.
 7. Αλόη – θεραπευτικά & καλλυντικά παρασκευάσματα.
 8. Κυτταρίτιδα – τοπικό πάχος – κατακράτηση υγρών – παχυσαρκία – αποτοξίνωση.
 9. Ήλιος – αντιηλιακά & για μετά τον ήλιο φυσικά παρασκευάσματα.

Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή. Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο, παρέχεται 10% έκπτωση.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ομάδας Σαββατοκύριακου, κατόπιν συνεννόησης.

Πότε?

Παρασκευή, 29/09/2017

11.00 – 15.00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Δίας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-ΛαυρίουΠόσο?

40 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται φ.π.α.)

Παρέχεται 10% έκπτωση σε όσους παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο εργαστηρίων της Νικολέτας Αναστασοπούλου. (Μπορείτε να δείτε όλα τα εργαστηρία του κύκλου, στην «αναλυτική ατζέντα») 

 

Διοργανωτής

Εισηγήτρια

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Οικονομολόγος, Αρωματοθεραπεύτρια, Βοτανοθεραπεύτρια, Ρεφλεξολόγος
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1959. Είμαι παντρεμένη με τον Ραφτόπουλο Δημήτριο, Τοπογράφο Μηχανικό & Γεωλόγο και μητέρα δυο παιδιών. Εργάστηκα 28 χρόνια στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και από το 2008 ακολουθώ τον υπέροχο δρόμο της ανακάλυψης της φύσης και του ανθρώπου.

Είμαι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση - Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολούθησα τριετές πρόγραμμα Σπουδών Ψυχολογίας στο «Κέντρο Ανθρωπιστικών Σπουδών και Επιστημών, Κ.Α.Σ.Ε – Δολιανίτης». Απέκτησα το 2014 το «Πτυχίο Θεραπευτή» της «Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής» και τα διπλώματα «Αρωματοθεραπείας», «Ρεφλεξολογίας», «Βοτανοθεραπείας», «Διατροφής». Παράλληλα, έχω πιστοποιήσεις για την συμμετοχή και ολοκλήρωση προγραμμάτων: «Rejuvance», «Creative Healing», «Λεμφικό Μασάζ», «Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία», «Ιατρική Αρωματοθεραπεία - Δρ.Χρηστίδης, ATHINAROM», «Αρωματοποιΐα επίπεδο 1 & 2, οι τέσσερεις ιδιοσυγκρασίες του Ιπποκράτη, ATHINAROM», «Τα πέντε Πνεύματα της Κινέζικης Ιατρικής – ANASTACIA WHITE», «Σαπωνοποιΐα – ΙΓΕ», «Φυσικά Καλλυντικά –ΙΓΕ», «Κηραλοιφές – Καλλυντικά Επίπεδο 1 έως 4, ATHINAROM».

Είμαι κάτοχος του Α` και Β` βαθμού REIKI και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών. Στα πλαίσια της εθελοντικής μου δράσης στον Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρία «Συνεργασία – Δημιουργία», ασχολήθηκα με την συγγραφή του βιβλίου «ΒΟΤΑΝΑ – ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ», την κυκλοφορία και διαχείριση του οποίου έχει από εκδόσεως του (3/2016) ο Συνεταιρισμός.
X