Εργαστήριο
ενα ταξιδι στο εσωτερικο παιδι

Ως παιδιά είχαμε κάποιες ανάγκες, επιθυμίες, συναισθήματα, σκέψεις, που για κάποιο λόγο δεν κατάφεραν να εκφραστούν ή ακόμη και να ικανοποιηθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή και πολύ πιθανόν να μην έχουν εκφραστεί ακόμη. Όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα εσωτερικό παιδί, το οποίο κουβαλά κάποια συναισθήματα, που με τη σειρά τους καθορίζουν τους εσωτερικούς δεσμούς του ατόμου και επηρεάζουν τις διεργασίες σύνδεσης μεταξύ του ενήλικα και του εσωτερικού παιδιού.

Για να προσεγγίσουμε το εσωτερικό παιδί θα αξιοποιήσουμε, στην αρχή, τον οραματισμό, θα αφεθούμε στις αισθήσεις μας, τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές… Θα τις εμπιστευτούμε και θα αποκωδικοποιήσουμε τις πολύτιμες πληροφορίες που μεταφέρουν.

Στη συνέχεια, μέσω του art therapy, θα αποκρυσταλλώσουμε την εμπειρία μας χρωματίζοντάς την, θα της δώσουμε μια μορφή, ένα σχήμα.. Θα παίξουμε με τα χρώματα.. Θα γίνουμε για λίγο παιδιά.. Θα αναζωπυρώσουμε την δημιουργία, τον αυθορμητισμό και την εξωλεκτική έκφραση.

Την σκυτάλη θα πάρει η Συναλλακτική Ανάλυση και η Gestalt, που θα εστιάσουν στην έκφραση των πτυχών που αναδύθηκαν από την προηγούμενη διαδικασία, εκδραματίζοντας την εμπειρία. Καθώς αυτές οι δύο προσεγγίσεις θα εναλλάσονται, ο συμμετέχων θα μπορέσει ευκολότερα να ενσωματώσει και να αποδεχτεί κάποιες πτυχές του εαυτού του που δεν του είναι και τόσο οικείες.

Η αλληλεπίδραση και η μαγεία που προσφέρει η βιωματική διάδραση, σε συνδυασμό με ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, εχεμύθειας, αποδοχής, ζεστασιάς και ενθάρρυνσης, θα διευκολύνουν την εσωτερική διεργασία να ακολουθήσει τη ροή που πραγματικά επιθυμεί.

 

Τάσος Δαφνομήλης

Πότε?

Κυριακή 17/09/2017, 12.00 – 14.00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Χείρωνας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: στη γραμματεία του Πολυχώρου ( 210 6657084, 09.00 - 21.00 ) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής ή και πληρωμής, μέσω της παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας EVENTORA.

Πόσο?

25 ευρώ (η τιμή συμπεριλαμβάνει φ.π.α.)

Συντονιστής

ΤΑΣΟΣ ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Πάντοτε ένιωθα την ανάγκη να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Η ίδια η προσωπική μου εμπειρία ως συμβουλευόμενος αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση μου και το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον μου για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Οι σπουδές που ακολούθησα στη Συνθετική Συμβουλευτική ανέπτυξαν ακόμα περισσότερο την αφοσίωση μου στον τομέα αυτό. Η δε λαχτάρα μου για περισσότερη κατανόηση εις βάθος, με ώθησε να συνεχίσω τις σπουδές μου στην ψυχοθεραπεία.

Μέσα από αυτό το ταξίδι έχω αποκομίσει γνώσεις και τρόπους, με τους οποίους ο καθένας από εμάς αποκτά επίγνωση του εαυτού του και διαχειρίζεται τις επιλογές του, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Ωστόσο, καθώς η ψυχολογία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη, φροντίζω διαρκώς για την επαγγελματική μου μετεκπαίδευση, παρακολουθώ τις σύγχρονες εξελίξεις και αναπτύσσω τους τρόπους αυτούς.

Έχω συνεργαστεί σε εθελοντικό πλαίσιο συντονίζοντας Ομάδες Ηλικιωμένων στο Δήμο Παλλήνης, καθώς επίσης και με το Δίκτυο «Συνύπαρξη» Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης. Το διάστημα αυτό, συνεργάζομαι με το Κοινωνικό Ιατρείο τόσο του Χολαργού όσο και του Παπάγου καθώς επίσης και με το φορέα «Μαζί για το παιδί».

Είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανθρωπιστικής Συνθετικής Θεραπευτικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας και είμαι διπλωματούχος ενοποιητικής συμβουλευτικής της COSCA. Στο δικό μου χώρο, εργάζομαι αποκλειστικά με ενηλίκους, μέσα από ατομικές συνεδρίες ή συντονίζοντας ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.

Βασική αρχή στη δουλειά μου είναι η βαθιά πίστη, ότι κάθε άνθρωπος συνειδητοποιεί την πραγματική του αξία και νιώθει πιο ελεύθερος, όσο περισσότερο γνωρίζει τον εαυτό του.