Εργαστήριο
η αυθεντική επικοινωνία ως γέφυρα συνάντησης για εμένα και τους άλλους

Μια από τις βασικότερες ανάγκες του ανθρώπου είναι η ανάγκη για επικοινωνία, τόσο με τους άλλους, όσο και με τον εαυτό του. Επικοινωνούμε για να συνδεθούμε, για να υπάρξουμε και να συνυπάρξουμε, για να μοιραστούμε. Στο κομμάτι της επικοινωνίας, κανείς δεν είναι μόνος, ακόμη κι αν αυτή δεν γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φίλοι, γονείς, συνάδελφοι, σύντροφος, τυχαίες συναλλαγές, εαυτός!

Στην καθημερινότητά μας αντιμετωπίζουμε συχνά «επικοινωνιακές προκλήσεις», οι οποίες μας αφήνουν κάποιες φορές μια πικρή αίσθηση, ενώ σκεφτόμαστε ίσως.. : «δεν με καταλαβαίνουν… του μιλάω και δεν με ακούει… δεν μπορώ να βγάλω άκρη… έχει χαθεί η επικοινωνία…». Αναζητάμε συνεχώς τρόπους να πλησιάσουμε, να έρθουμε πιο κοντά με τους άλλους, να γίνουμε αντιληπτοί, να κατανοήσουμε και να μας κατανοήσουν.

Στο εργαστήριο αυτό, θα μιλήσουμε για τους τρόπους ουσιαστικής επικοινωνίας, το χτίσιμο της αυτοεκτίμησης, τα όρια, τους τρόπους για να επιλύουμε συγκρούσεις, την αξία των συναισθημάτων και την σημασία της ενσυναίσθησης και θα διερευνήσουμε όλες τις μορφές επικοινωνίας.

Σε 12 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις, θα μοιραστούμε απόψεις, πρακτικές, βιώματα, απορίες με στόχο να διευρύνουμε τις δεξιότητές μας στην τέχνη της επικοινωνίας με έναν καθαρά βιωματικό τρόπο εργασίας.

Η ομάδα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους ή να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον εαυτό τους.

 

Τάσος Δαφνομήλης

Πότε?

12 κυριακάτικες συναντήσεις:

Από 24/9 έως 17/12/2017, 12.00 – 14.00

 

 

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Ερμής»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: στη γραμματεία του Πολυχώρου ( 210 6657084, 09.00 - 21.00 ) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής ή και πληρωμής, μέσω της παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας EVENTORA.

Πόσο?

250 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται φ.π.α.)

Υπάρχει η δυνατότητα δύο ή τριών δόσεων.

Εισηγητής

ΤΑΣΟΣ ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Πάντοτε ένιωθα την ανάγκη να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Η ίδια η προσωπική μου εμπειρία ως συμβουλευόμενος αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση μου και το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον μου για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Οι σπουδές που ακολούθησα στη Συνθετική Συμβουλευτική ανέπτυξαν ακόμα περισσότερο την αφοσίωση μου στον τομέα αυτό. Η δε λαχτάρα μου για περισσότερη κατανόηση εις βάθος, με ώθησε να συνεχίσω τις σπουδές μου στην ψυχοθεραπεία.

Μέσα από αυτό το ταξίδι έχω αποκομίσει γνώσεις και τρόπους, με τους οποίους ο καθένας από εμάς αποκτά επίγνωση του εαυτού του και διαχειρίζεται τις επιλογές του, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Ωστόσο, καθώς η ψυχολογία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη, φροντίζω διαρκώς για την επαγγελματική μου μετεκπαίδευση, παρακολουθώ τις σύγχρονες εξελίξεις και αναπτύσσω τους τρόπους αυτούς.

Έχω συνεργαστεί σε εθελοντικό πλαίσιο συντονίζοντας Ομάδες Ηλικιωμένων στο Δήμο Παλλήνης, καθώς επίσης και με το Δίκτυο «Συνύπαρξη» Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης. Το διάστημα αυτό, συνεργάζομαι με το Κοινωνικό Ιατρείο τόσο του Χολαργού όσο και του Παπάγου καθώς επίσης και με το φορέα «Μαζί για το παιδί».

Είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανθρωπιστικής Συνθετικής Θεραπευτικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας και είμαι διπλωματούχος ενοποιητικής συμβουλευτικής της COSCA. Στο δικό μου χώρο, εργάζομαι αποκλειστικά με ενηλίκους, μέσα από ατομικές συνεδρίες ή συντονίζοντας ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.

Βασική αρχή στη δουλειά μου είναι η βαθιά πίστη, ότι κάθε άνθρωπος συνειδητοποιεί την πραγματική του αξία και νιώθει πιο ελεύθερος, όσο περισσότερο γνωρίζει τον εαυτό του.