Εργαστήριο
συνάντηση με τον ήρωα που έχουμε μέσα μας

Ως παιδιά όλοι μας είχαμε επιλέξει κάποιον ήρωα είτε από τα παραμύθια-παραβολές, είτε από τις ταινίες, είτε από τα κινούμενα σχέδια. Σε αυτόν τον ήρωα προσάπτουμε όλα τα θετικά στοιχεία-χαρακτηριστικά που είχε ή που θα θέλαμε να έχει.

Αυτά τα στοιχεία που του προσάπτουμε, λίγο ή πολύ δεν απέχουν και πολύ από εμάς, είναι κάπου κοντά μας, μας είναι οικεία.. Στην πραγματικότητα, είναι μέσα μας που – για κάποιο λόγο ή επειδή οι συνθήκες ήταν τέτοιες – τα κουκουλώσαμε, δεν επιτρέψαμε να εκδηλωθούν, με αποτέλεσμα όταν τα συναντούμε σε κάποιον έξω από εμάς να βιώνουμε έναν ενθουσιασμό, μία χαρά και πολύ πιθανόν μία ώθηση ή μια ελπίδα.

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι θα εστιάσουμε στην αναγνώριση και στην έκφραση αυτών των χαρακτηριστικών, θα τους δώσουμε χώρο, πνοή, ζωντάνια και μορφή τόσο μέσα από μία εικαστική προσέγγιση όσο και μέσω μιας διαδραστικής αναπαράστασης.

Η προσέγγιση της Gestalt εστιάζει στο εδώ και τώρα, στην έκφραση και στην αυτονομία, στη συνάντηση με το διαφορετικό και στην ενθάρρυνση να είναι ο καθένας αυτό που είναι έτσι ακριβώς όπως είναι.

Η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση και το θάρρος να είμαστε ο εαυτός μας θα αναπτερωθεί, καθώς μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, θα επαναπροσδιοριστεί η δυνατότητα και η ικανότητα να εκδηλώνουμε και αυτές τις πτυχές. Η επαφή με αυτές τις πτυχές μας, θα γίνει βατήρας για να εκπληρώσουμε κάποιες βαθιές επιθυμίες ή ανάγκες μας.

Είμαστε αυτό που επιλέγουμε να είμαστε, είμαστε αυτό που επιτρέπουμε να εκφράσουμε, είμαστε άνθρωποι που γνωρίζουμε τον εαυτό μας και νιώθουμε περισσότερο ελεύθεροι, κάθε φορά που ερχόμαστε πιο κοντά στην ουσία μας.

Καλή αντάμωση!

 

Τάσος Δαφνομήλης

Πότε?

Σάββατο, 21/10/2017

12.00 – 14.00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Ερμής»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: στη γραμματεία του Πολυχώρου ( 210 6657084, 09.00 - 21.00 ) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής ή και πληρωμής, μέσω της παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας EVENTORA.

Πόσο?

25 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται φ.π.α.)

συντονιστής - εισηγητής

ΤΑΣΟΣ ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Πάντοτε ένιωθα την ανάγκη να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Η ίδια η προσωπική μου εμπειρία ως συμβουλευόμενος αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση μου και το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον μου για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Οι σπουδές που ακολούθησα στη Συνθετική Συμβουλευτική ανέπτυξαν ακόμα περισσότερο την αφοσίωση μου στον τομέα αυτό. Η δε λαχτάρα μου για περισσότερη κατανόηση εις βάθος, με ώθησε να συνεχίσω τις σπουδές μου στην ψυχοθεραπεία.

Μέσα από αυτό το ταξίδι έχω αποκομίσει γνώσεις και τρόπους, με τους οποίους ο καθένας από εμάς αποκτά επίγνωση του εαυτού του και διαχειρίζεται τις επιλογές του, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Ωστόσο, καθώς η ψυχολογία είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη, φροντίζω διαρκώς για την επαγγελματική μου μετεκπαίδευση, παρακολουθώ τις σύγχρονες εξελίξεις και αναπτύσσω τους τρόπους αυτούς.

Έχω συνεργαστεί σε εθελοντικό πλαίσιο συντονίζοντας Ομάδες Ηλικιωμένων στο Δήμο Παλλήνης, καθώς επίσης και με το Δίκτυο «Συνύπαρξη» Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης. Το διάστημα αυτό, συνεργάζομαι με το Κοινωνικό Ιατρείο τόσο του Χολαργού όσο και του Παπάγου καθώς επίσης και με το φορέα «Μαζί για το παιδί».

Είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανθρωπιστικής Συνθετικής Θεραπευτικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας και είμαι διπλωματούχος ενοποιητικής συμβουλευτικής της COSCA. Στο δικό μου χώρο, εργάζομαι αποκλειστικά με ενηλίκους, μέσα από ατομικές συνεδρίες ή συντονίζοντας ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.

Βασική αρχή στη δουλειά μου είναι η βαθιά πίστη, ότι κάθε άνθρωπος συνειδητοποιεί την πραγματική του αξία και νιώθει πιο ελεύθερος, όσο περισσότερο γνωρίζει τον εαυτό του.