Εργαστήριο
yogasanas

«Διδάσκουμε Hatha Yoga σαν μία διαδικασία μεταμόρφωσης. Η μεταμόρφωση δε θα είναι μόνο στο επίπεδο του σώματος, αλλά στον τρόπο της ύπαρξης» – Sadhguru

Το εργαστήριο μεταφέρει την πρακτική των Yogasanas έτσι όπως διδάσκονται σαν ολοκληρωμένη πρακτική και κομμάτι της σχολής Isha Hatha Yoga. Πρόκειται για ένα εργαλείο ζωής για όποιον αναζητά μία πιο βαθιά και αρμονική εμπειρία ζωής.

Η λέξη asana κυριολεκτικά σημαίνει «στάση». Από τις αναρίθμητες στάσεις που μπορεί να πάρει το σώμα, κάποιες έχουν αναγνωρισθεί ως Yogasanas. Έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν το σώμα και το μυαλό στην ανώτερη δυνατότητά τους. Οι Yogasanas δεν είναι μορφή γυμναστικής, αλλά μία λεπτή διαδικασία για να οδηγηθούν οι ενέργειες του ατόμου σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τοποθετώντας το σώμα σε μία ορισμένη θέση, δημιουργείται το κατάλληλο πέρασμα για την ενέργεια και μία κατάσταση αυξημένης συνειδητότητας. Είναι ένας τρόπος να ευθυγραμμίζεται το εσωτερικό σύστημα με την κοσμική γεωμετρία. Συντονίζοντας το συμπαντικό με το ατομικό, επιτυγχάνεται φυσικά μία κατάσταση υγείας, ισορροπίας, χαράς και ευδαιμονίας.

Ευεργετικές ιδιότητες:

  • Προάγουν το σώμα και το μυαλό σε μία ανώτερη δυνατότητα
  • Εξισορροπούν το μυαλό, το σώμα και το ενεργειακό σύστημα
  • Ανακουφίζουν από χρόνια προβλήματα υγείας
  • Επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

 

Το εργαστήριο είναι ανεξάρτητο και εφοδιάζει πλήρως τους συμμετέχοντες ώστε να μπορούν να ασκηθούν μόνοι τους στη συνέχεια, ενώ δε χρειάζεται συγκεκριμένο επίπεδο ευλυγισίας ή προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα.

Η συμμετοχή σε όλες τις συνεδρίες είναι απαραίτητη, καθώς η μέθοδος δε θα είναι ολοκληρωμένη διαφορετικά. Μετά το πέρας του εργαστηρίου, παρέχεται υποστήριξη μέσω e-mail και τηλεφωνικής επικοινωνίας με την εισηγήτρια.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.yogaseeds.gr

 

Ελίνα Καμπιτάκη

 

Αναλυτική Ατζέντα

Isha Hatha Yoga: Πρόκειται για ένα σύστημα νέο στην Ελλάδα. Είναι μία εκλεπτυσμένη μέθοδος διδασκαλίας της αυθεντικής Hatha Yoga, όπως έρχεται αναλλοίωτη μέσα από την αρχαία παράδοση της Yoga. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ατμόσφαιρα και τον τρόπο μεταφοράς των πρακτικών, καθώς πρόκειται για μια λεπτή επιστήμη που είναι ικανή να επέμβει στις πιο βαθιές χορδές του ανθρώπινου συστήματος και να μεταμορφώσει την εμπειρία της ζωής.

Οι πιστοποιημένοι δάσκαλοι του συστήματος έχουν εκπαιδευτεί μέσω ενός εντατικού προγράμματος διάρκειας 6 μηνών στο Isha Yoga Center, που βρίσκεται στην περιοχή Tamil Nadu της νότιας Ινδίας, υπό την καθοδήγηση του εν ζωή γκουρού, Sadhguru. 

Η Hatha Yoga προέρχεται από μία βαθιά κατανόηση της μηχανικής του σώματος και χρησιμοποιεί στάσεις της yoga ή yogasanas για να κάνει το σώμα ικανό να αντέξει ανώτερες διαστάσεις της ενέργειας. Όταν ασκείται κανείς σε αυτή τη βαθιά επιστήμη, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται, νιώθει και αισθάνεται τη ζωή.

«Μπορείς φυσικά να πετύχεις μία χημεία υγείας, χαράς, ευδαιμονίας και πάνω απ’ όλα ισορροπίας. Είναι ένας πολύ δυνατός τρόπος ύπαρξης. Δύναμης όχι πάνω σε κάποιον άλλο, αλλά δύναμης να εισχωρήσεις στη ζωή» – Sadhguru

Πότε?

Kύκλος τεσσάρων συναντήσεων:

18/09, 20/09, 25/09 και 27/9/2017

17.00 – 20.00

 

 

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Δίας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: στη γραμματεία του Πολυχώρου ( 210 6657084, 09.00 - 21.00 ) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής ή και πληρωμής, μέσω της παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας EVENTORA.

Πόσο?

170 ευρώ &

150 ευρώ, για δήλωση συμμετοχής και πληρωμή μέχρι 20/8/2017

Οι τιμές δε συμπεριλαμβάνουν φ.π.α..

εισηγήτρια

ΕΛΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΑΚΗ
Εκπαιδεύτρια Isha Hatha Yoga
Η Ελίνα Καμπιτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε στο τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο θέατρο στην Αγγλία (University of Kent). Παράλληλα, σπουδάζει και ασκείται στο χορό από την ηλικία των έξι. Ασχολείται και εμβαθύνει στη yoga από το 2011. Την προσωπική της αναζήτηση ακολούθησε η φυσική ανάγκη να μπορέσει να μεταδώσει και να μοιραστεί τα όσα έβρισκε μέσα από αυτήν την πορεία. Το 2014 παρακολούθησε το Isha Hatha School of Yoga στην περιοχή Tamil Nadu της Ινδίας, παίρνοντας μία πολύ εντατική εκπαίδευση - διάρκειας άνω των 1750 ωρών - πάνω στην επιστήμη της αυθεντικής παραδοσιακής Hatha Yoga και της διδασκαλίας της. Συνολικά έζησε δύο χρόνια στο Isha Yoga Center, ένα από τα πιο καθιερωμένα μέρη στον τομέα της yoga, όπου εκπαιδεύτηκε και στη συνέχεια δίδαξε, αποκτώντας πολύτιμη προσωπική και διδακτική εμπειρία.