Εργαστήριο
βασικής εκπαίδευσης μη βίαιης επικοινωνίας και εσωτερικού διαλόγου

«Κανένας δεν με κρίνει αυστηρότερα από ότι κρίνω εγώ τον εαυτό μου. Όταν κάνω κάποιο λάθος τιμωρώ τον εαυτό μου τόσο σκληρά που, πολλές φορές, προκειμένου να αποφύγω το λάθος, προτιμώ να μην προσπαθώ καθόλου. Θα ήθελα να είμαι περισσότερο ελεύθερος μέσα μου και να χαίρομαι τη ζωή περισσότερο…»

Η γλώσσα που μιλάμε με τους άλλους ανθρώπους είναι η ίδια γλώσσα που μιλάμε μέσα μας όταν αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας. Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια μέθοδος που μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε τη βία και την αποξένωση που προκαλεί ο τρόπος επικοινωνίας μας, στις σχέσεις, μας τόσο με τους άλλους όσο και με εμάς τους ίδιους. Μέσα από την παρατήρηση, την κατανόηση και τη βιωματική άσκηση, υιοθετούμε μια διαφορετική γλώσσα που σταδιακά μας απελευθερώνει συναισθηματικά και μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε περισσότερο τη ζωή.

 

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία μας μαθαίνει:

  • να εκφράζουμε με καθαρότητα και ειλικρίνεια αυτό που αισθανόμαστε, με ένα τρόπο που αυξάνει την πιθανότητα και οι άλλοι να μας καταλαβαίνουν και να μας αντιμετωπίζουν ανθρώπινα.
  • να αφουγκραζόμαστε αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι δίπλα μας και να τους ακούμε, με τρόπο που καλύπτει τόσο εμάς όσο και αυτούς.
  • να επικοινωνούμε με τον εαυτό μας, με τρόπο που μας βοηθά να μας συμπεριφερόμαστε με όλη την ανθρωπιά και την τρυφερότητα που μπορούμε να προσφέρουμε.

 

Το εργαστήριο αποτελεί βασική εκπαίδευση και συνεπώς όλες οι πλευρές της Μη Βίαιης Επικοινωνίας θα θιχτούν, ωστόσο η κύρια εστίασή μας θα είναι στη σχέση μας με τον εαυτό μας.

 

Η εκπαίδευση γίνεται μέσα από:

  • διαδραστικές ασκήσεις
  • χορό
  • τραγούδι
  • παιχνίδια ρόλων
  • ομαδικό μοίρασμα

Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, μέσα στις οποίες θα μπορέσουμε να ακούσουμε καθαρά την καρδιά μας και να φερθούμε στον εαυτό μας με όση αγάπη και τρυφερότητα φερόμαστε στα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η εκπαίδευση έχει βιωματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει προσωπικό μοίρασμα και έκφραση συναισθημάτων.

Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που θα ήθελε να αποκτήσει μια πιο ουσιαστική και ανθρώπινη επαφή με τον εαυτό του.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη «Μη Βίαιη Επικοινωνία», στο www.nonviolence.gr

 

Γιώργος Τσιτσιρίγκος

Πότε?

Σαββατοκύριακο, 23 & 24/09/2017

10.00 – 19.00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Χείρωνας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-ΛαυρίουΠόσο?

130 ευρώ &  

65 ευρώ, για όσους έχουν παρακολουθήσει την βασική εκπαίδευση.

Η τιμή συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό, βεβαίωση συμμετοχής, μεσημεριανό μπουφέ και ροφήματα.

(δε συμπεριλαμβάνεται φ.π.α.)

Διοργανωτής

συντονιστής - εισηγητής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΚΟΣ
Εκπαιδευτής - συντονιστής «μη βίαιης επικοινωνίας»

O Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 5 χρόνια. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο Nonviolent Communication από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ «Nonviolent Communication, A language of life», το οποίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Κοντύλι με τίτλο «Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς».

X