Εργαστήριο
τροφές της ελληνικής γής – εσωτερική & εξωτερική χρήση, θεραπευτική & καλλυντική δράση τους

 • Γνωριμία με τις ομάδες τροφών που καλό είναι να υπάρχουν σε κάθε σπίτι και να αποτελούν τη βάση της διατροφής μας. Είναι τροφές που παράγονται στον τόπο μας και προσφέρουν ωφέλεια στον ανθρώπινο οργανισμό – π.χ. σταυρανθή λαχανικά και πράσινα φυλλώδη φυτά, όσπρια, εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο, θαλασσινά κ.λ.π..
 • Γιατί βοηθούν τον οργανισμό μας και σε ποιές κατηγορίες προβλημάτων ενδείκνυται η κατανάλωση τους.
 • Εννέα χρυσοί κανόνες συνδυασμών τροφών που χαρίζουν υγεία και ευεξία.
 • Γνωριμία με 40 τροφές – π.χ. μαρούλι, λάχανο, αγγούρι, αγκινάρα, κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι κ.λ.π. και τις ευεργετικές τους δράσεις για συγκεκριμένα συστήματα του οργανισμού – τον τρόπο χρήσης εσωτερικά και τον τρόπο χρήσης τους εξωτερικά για αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, βελτίωσης δέρματος και καλλυντική χρήση σε μάσκες, κρέμες, σαμπουάν ή για λάμψη μαλλιών.

 

Με αυτό το εισαγωγικό εργαστήριο ανοίγει ο κύκλος εργαστηρίων βοτανοθεραπείας, αρωματοθεραπείας, δημιουργίας φυσικών θεραπευτικών, καλλυντικών προϊόντων και προϊόντων σωματικής υγιεινής.

Μετά την ολοκλήρωση του θέματος, θα ακολουθήσει λεπτομερής παρουσίαση για τον κύκλο εργαστηρίων βοτανοθεραπείας – αρωματοθεραπείας – παρασκευής φυσικών καλλυντικών, με ανάλυση του περιεχομένου τους, για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν όλοκληρο τον κύκλο ή επιμέρους εργαστήριά του.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε κάθε άνθρωπο που θέλει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του και να προσφέρει στον εαυτό του και την οικογένειά του, ακίνδυνα φυσικά και ποιοτικά παρασκευάσματα με θεραπευτικά & καλλυντικά αποτελέσματα, αλλά και σε θεραπευτές οι οποίοι επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα των θεραπευτικών τους μεθόδων με την παράλληλη χρήση κατάλληλων φυσικών παρασκευασμάτων με βότανα και αιθέρια έλαια.

Ο κύκλος περιλαμβάνει τα εργαστήρια:

 • Βότανα – Βασικές γνώσεις βοτανοθεραπείας, βοτανικά λάδια και βάμματα.
 • Αιθέρια έλαια – Βασικές γνώσεις αρωματοθεραπείας, θεραπευτική και καλλυντική χρήση των αιθέριων ελαίων & ανθόνερων (hydrosols).
 • Χειμώνας – Φυσικοί τρόποι ενδυνάμωσης και προστασίας του ανοσοποιητικού – Φυσικά γιατρικά για ιώσεις, γρίπη, κρυολόγημα, βήχα και πυρετό.
 • Παρασκευής φυσικών καλλυντικών.
 • Παρασκευής σαπουνιών ελαιολάδου και υγρό σαπούνι.
 • Αρωματοποιΐας – Φυσικό άρωμα και αιθέρια έλαια.
 • Αλόη θεραπευτικά & καλλυντικά παρασκευάσματα.
 • Κυτταρίτιδα – τοπικό πάχος – κατακράτηση υγρών – παχυσαρκία – αποτοξίνωση.
 • Ήλιος, αντιηλιακά & για μετά τον ήλιο φυσικά παρασκευάσματα.

Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή.

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο, παρέχεται 10% έκπτωση.

 

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ομάδας Σαββατοκύριακου κατόπιν συνεννόησης.

 

Νικολέτα Αναστασοπούλου

Πότε?

Παρασκευή, 15/09/2017

11.00 – 13.00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Χείρωνας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-ΛαυρίουΠόσο?

Συμβολική οικονομική συνεισφορά: 5 ευρώ

Ελάχιστος αριθμός συμμετoχών: 6 άτομα

Διοργανωτής

Εισηγήτρια

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Οικονομολόγος, Αρωματοθεραπεύτρια, Βοτανοθεραπεύτρια, Ρεφλεξολόγος
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1959. Είμαι παντρεμένη με τον Ραφτόπουλο Δημήτριο, Τοπογράφο Μηχανικό & Γεωλόγο και μητέρα δυο παιδιών. Εργάστηκα 28 χρόνια στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και από το 2008 ακολουθώ τον υπέροχο δρόμο της ανακάλυψης της φύσης και του ανθρώπου.

Είμαι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση - Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολούθησα τριετές πρόγραμμα Σπουδών Ψυχολογίας στο «Κέντρο Ανθρωπιστικών Σπουδών και Επιστημών, Κ.Α.Σ.Ε – Δολιανίτης». Απέκτησα το 2014 το «Πτυχίο Θεραπευτή» της «Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής» και τα διπλώματα «Αρωματοθεραπείας», «Ρεφλεξολογίας», «Βοτανοθεραπείας», «Διατροφής». Παράλληλα, έχω πιστοποιήσεις για την συμμετοχή και ολοκλήρωση προγραμμάτων: «Rejuvance», «Creative Healing», «Λεμφικό Μασάζ», «Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία», «Ιατρική Αρωματοθεραπεία - Δρ.Χρηστίδης, ATHINAROM», «Αρωματοποιΐα επίπεδο 1 & 2, οι τέσσερεις ιδιοσυγκρασίες του Ιπποκράτη, ATHINAROM», «Τα πέντε Πνεύματα της Κινέζικης Ιατρικής – ANASTACIA WHITE», «Σαπωνοποιΐα – ΙΓΕ», «Φυσικά Καλλυντικά –ΙΓΕ», «Κηραλοιφές – Καλλυντικά Επίπεδο 1 έως 4, ATHINAROM».

Είμαι κάτοχος του Α` και Β` βαθμού REIKI και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών. Στα πλαίσια της εθελοντικής μου δράσης στον Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρία «Συνεργασία – Δημιουργία», ασχολήθηκα με την συγγραφή του βιβλίου «ΒΟΤΑΝΑ – ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ», την κυκλοφορία και διαχείριση του οποίου έχει από εκδόσεως του (3/2016) ο Συνεταιρισμός.
X