/*

Βιωματικό Εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης
«Η κίνηση προς τη μητέρα»

«Η Μητέρα είναι Ζωή, Αγάπη, Αφθονία, Επιτυχία, Ευτυχία και Ευλογία»

 

Πού αρχίζει η ζωή; Στη Μητέρα.

Πού αρχίζει η αγάπη, η ευτυχία, η επιτυχία, η αφθονία; Με την Μητέρα!

Πώς έρχεται σ’ εμάς; Πως μπορεί να έρθει; Όταν η Μητέρα είναι στην καρδιά μας και την τιμούμε ως την μητέρα μας. 

Η Μητέρα είναι η πηγή της ζωής μας. Με ό,τι ρέει από αυτήν προς εμάς, παίρνουμε την ύπαρξή μας. Στον βαθμό που δεχόμαστε την μητέρα μας, δεχόμαστε την ζωή στην ολότητά της.

Αργότερα, αυτό γίνεται φανερό στην ζωή μας. Όσοι έχουν πάρει την μητέρα τους πλήρως στην καρδιά τους γίνονται ευτυχισμένοι και πετυχημένοι, απολαμβάνουν περισσότερο την ζωή και την αγάπη. Οι άνθρωποι που δεν είναι σε σύνδεση με την μητέρα τους, έχουν δυσκολίες  στην ζωή και την ευτυχία, στην αγάπη και την επιτυχία.

 

Κάθε Ευλογία ξεκινάει με τη Μητέρα

Bert Hellinger

 

Η κίνηση προς την Μητέρα

Για πολλούς ανθρώπους, υπάρχουν κάποιες πρώιμες εμπειρίες που στέκονται εμπόδιο στον δρόμο τους προς την μητέρα και την αγάπη της. Έχουν βιώσει έναν αποχωρισμό, μια απομάκρυνση από αυτήν. Αυτό επέφερε μια βαθύτατη  αλλαγή στα συναισθήματα και στην συμπεριφορά τους.

Ο πόνος του χωρισμού, το αίσθημα της απώλειας και η απελπισία οδήγησαν σε μια απόφαση: «είμαι μόνος», «κρατάω απόσταση», «παραιτούμαι», «απομακρύνομαι από αυτήν». Αργότερα, όταν το παιδί έχει και πάλι την δυνατότητα να πάει προς την μητέρα του, κρατά ασυνείδητα την ίδια στάση.  Και πολύ αργότερα αυτή η στάση επαναλαμβάνεται σε άλλους τομείς της ζωής του: στην ερωτική σχέση, στην σχέση του με άλλους ανθρώπους, στην εργασία του, στην επιτυχία , στην ευτυχία , στην ζωή στην πληρότητά της. Ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό – αντί να κινείται προς αυτόν, κινείται αντίθετα, απομακρυνόμενος από αυτόν και την ίδια του την ζωή.

Ποιά είναι η λύση εδώ; Να επιστρέψουμε εκεί, όπου υπήρξε η διακοπή της κίνησης προς την μητέρα και να ολοκληρώσουμε τώρα αυτήν την κίνηση. Αυτό αποτελεί επίσης μια κίνηση προς την ζωή στην πληρότητά της. Και τι συμβαίνει τότε; Τι συμβαίνει στην ψυχή μας; Τι συμβαίνει στην αγάπη μας; Η ευτυχία φωτίζει την καρδιά μας!

 

Χωρίς Μητέρα τίποτα 

 Bert Hellinger

 

  • Τι με χωρίζει ακόμα από αυτήν και επομένως από την ίδια την ζωή, από την αγάπη, την αφθονία, την επιτυχία, την πληρότητα, την ευλογία και την χαρά της ζωής;  
  • Τι μ’ έχει τραβήξει μακριά της;
  • Πώς μπορώ να βρω και πάλι τον δρόμο μου πίσω προς αυτήν;
  • Πώς θα επιστρέψω και πάλι «πίσω στο σπίτι»;
  • Μήπως ακόμα λέω μυστικά μέσα μου τη φράση:«Αγαπημένη μου μητέρα για σένα το κάνω ευχαρίστως – ακόμα κι αν αυτό μου κοστίζει την δική μου ευτυχία»

 

Όλγα Μπασιούδη

 


 

Πότε?

Σαββατοκύριακο 28 & 29.04.2018,

11.00 – 19.00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Χείρωνας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πόσο?

120 ευρώ + 24% φ.π.α.

Η τιμή συμπεριλαμβάνει μεσημεριανό vegan μπουφέ.

Διοργανωτής


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

No Events on The List at This Time

Εισηγήτρια - Συντονίστρια

ΟΛΓΑ ΜΠΑΣΙΟΥΔΗ
Σύμβουλος και συντονίστρια Συστημικής Αναπαράστασης
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στην Θεσσαλονίκη. Οι φιλοσοφικές μου ανησυχίες και η αγάπη μου για τη θεραπευτική με οδήγησαν, πριν από πολλά χρόνια, να ξεκινήσω ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης.

Αναζητούσα λύσεις βαθιές και ουσιαστικές, διαρκείς κι αληθινές - λύσεις ζωής.

Τα αναπάντητα ερωτήματά μου και τα προβλήματα της ζωής με οδήγησαν, κοντά στον Bert Hellinger και τη συστημική αναπαράσταση. Η πρώτη μου εμπειρία από τη δουλειά του υπήρξε συγκλονιστική. Άρχισα, λοιπόν, από τότε, το 2002, την προσωπική μου θεραπεία δίπλα στον Δημήτρη Σταυρόπουλο, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης. Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησα και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ινστιτούτου, το οποίο ολοκλήρωσα το 2007. Παρακολούθησα επίσης πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια του ίδιου του Μπερτ Χέλινγκερ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Θεωρώντας, ωστόσο, ότι το πιο σημαντικό μέρος αυτής της εκπαίδευσης είναι η βιωματική γνώση που έρχεται μέσα από την προσωπική εμπειρία, συνέχισα την εκπαίδευσή μου κοντά στην Eva Hanggi, τον Gerhard Walper, την Zeynep SevilGuven και άλλους συστημικούς θεραπευτές. Παράλληλα, ολοκλήρωσα ένα διετές πρόγραμμα αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης .

H αναζήτησή μου στο χώρο της θεραπευτικής δε με έχει φέρει ακόμη στον τελικό προορισμό μου. Στις αρχές του 2010 ξεκίνησε για μένα ένας νέος κύκλος ο οποίος περιλαμβάνει μαθητεία στην πνευματική θεραπεία, σε συνδυασμό με την συστημική αναπαράσταση κοντά στον Ron Young. Ακόμα, ήρθα σε επαφή και συνδέθηκα με την θεραπευτική που έχει τις ρίζες της στη σοφία αρχαίων Σαμανικών παραδόσεων.

Το 2012 ολοκλήρωσα επίσης την εκπαίδευσή μου στην Θεραπεία του Τραύματος & amp; της Μετατραυματικής Διαταραχής (PTSD) με την Dr. Jane Simington, η οποία συνδυάζει σύγχρονες έρευνες και κλασσικές προσεγγίσεις με τις γνώσεις αιχμής των νευρο-επιστημών και την οπτική της Υπερ-προσωπικής Ψυχολογίας. Το 2013 -2014, ως συνέχεια και επέκταση της θεραπείας τραύματος, ολοκλήρωσα την εκπαίδευση στην θεραπεία πένθους.

Μαθήματα ελληνικής φιλοσοφίας συνοδεύουν τα βήματά μου από το 2011 έως και σήμερα.
X