Πρόγραμμα εκπαίδευσης
Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική με την Άρτεμη Καρνέζη

Ένα αρχαίο αλλά και απόλυτα σύγχρονο θεραπευτικό σύστημα.

Ένα φιλοσοφικό μονοπάτι που μας οδηγεί στην αλλαγή και την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα: σωματικό, συναισθηματικό, πνευματικό.

Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ) αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα θεραπευτικά συστήματα του πλανήτη μας. Στην διαδρομή της μέσα σε χιλιάδες χρόνια διατηρεί την ζωντάνια της ακόμη και σήμερα, μέσα από την συνεχόμενη πρακτική της, τόσο στην Ανατολή όσο πλέον και στη Δύση. Η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα της οφείλεται στις αρχές και τη θεωρία της, που επιβεβαιώνονται σταθερά στην καθημερινή ζωή μέσα από την παρατήρηση και την κατανόηση των φυσικών νόμων, καθώς και στην αποτελεσματικότητα που έχει μία θεραπεία όταν εφαρμόζεται στη βάση των αρχών αυτών.

Η αναγνώριση των φυσικών νόμων και η ενσωμάτωση τους στο σωματικό και ψυχολογικό μας πεδίο, μας προσφέρει τη δυνατότητα να βιώνουμε την ύπαρξη μας ως μέρος του όλου, δηλαδή της πλάσης. Η συνειδητότητα που αφυπνίζεται τότε, γίνεται η κινητήριος δύναμη που μας οδηγεί σε έναν τρόπο ζωής πολύ πιο ευεργετικό, όχι μόνο για την ατομική ευημερία αλλά και για το όφελος της κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος.

Η μελέτη της ΠΚΙ μας βοηθάει να ζήσουμε μία ζωή ισορροπίας, αρμονίας και ευεξίας. Αφυπνίζει τη δύναμη που θα ξεκλειδώσει την δυνατότητα της έκφρασης των ατομικών ικανοτήτων και ταλέντων. Φέρνει σε επαφή τον άνθρωπο με τους νόμους της φύσης και ενοποιεί στην αντίληψη του το σώμα, τον νου και την ψυχή δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να βιώσει μια μακρόχρονη και ουσιαστική εμπειρία υγείας με ενεργητικό τρόπο. Η ΠΚΙ παρατηρεί και μελετά τους φυσικούς νόμους που διέπουν το εξωτερικό και το εσωτερικό – του σώματος – περιβάλλον, των οποίων οι αρχές δεν μεταβάλονται από το πέρασμα του χρόνου. Για αυτό ακόμη και σήμερα παραμένει ένα απόλυτα ζωντανό θεραπευτικό και φιλοσοφικό σύστημα, που βρίσκει εφαρμογή σε όλο το φάσμα της φυσιολογίας και παθολογίας του ανθρώπινου οργανισμού.

Σωματικά βιώματα, συναισθήματα, τρόπος σκέψης, προσωπική ιδιοσυγκρασία, κληρονομικότητα, διατροφή, καθημερινές συνήθειες, ηλικία, γεωγραφικό μήκος και πλάτος, κλιματολογικές και περιβαλλοντικές συνθήκες αλλά και οι κινήσεις και θέσεις των πλανητών αποτελούν τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τον προσωπικό μας χάρτη υγείας μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Έτσι το βαθύτερο και το αόρατο αλληλεπιδρά με την επιφάνεια και τα ορατά φυσικά μας πεδία κάνοντας δυνατή την αίσθηση της ολότητας. Οι αρχές, η θεωρία και οι θεραπευτικές πρακτικές της ΠΚΙ είναι ένα καθρέφτισμα των σχέσεων μεταξύ των φυσικών νόμων μέσα στο σώμα. Είναι ο τρόπος σκέψης και ο τρόπος ζωής που μας εναρμονίζει με τη φύση ώστε να βιώνουμε πιο ολοκληρωμένα τους λόγους της ύπαρξης μας.

 

Τέσσερις βασικές αρχές της ΠΚΙ

 •  Το σώμα, ο νους και η ψυχή είναι μία αδιαίρετη ολότητα.
 •  Είμαστε απόλυτα συνδεδεμένοι με τη φύση και το εξωτερικό περιβάλλον.
 •  Έχουμε γεννηθεί με τη δύναμη της αυτο-ίασης μέσα μας.
 •  Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

 

Άρτεμις Καρνέζη 

 

Το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα βρίσκεται στις «σχετικές πληροφορίες».

 

Σχετικές Πληροφορίες

ΚΕΦΑΛΑΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • ΤΑΟ – Εισαγωγή στην φιλοσοφική έννοια του Ταοισμού.
 • ΓΙΝ-ΓΙΑΝΓΚ
 • ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (2 μαθήματα)
 • QI/ΖΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ  (2 μαθήματα)
 • XUE/ΑΙΜΑ
 • JIN-YE/ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΥΓΡΑ
 • JIN-YE/ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΥΓΡΑ, SHEN/ΠΝΕΥΜΑ, JING/ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ
 • ΟΚΤΩ ΑΡΧΕΣ
 • ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΒΛΑΠΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
 • ΕΝΔΟΓΕΝΕΙΣ ΒΛΑΠΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
 • ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΒΛΑΠΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
 • ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
 • ΣΦΥΓΜΟΣ. ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΦΥΓΜΟΥ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
 • ΗΠΑΡ/ΧΟΛΗΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ/ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ  (2 μαθήματα)
 • ΚΑΡΔΙΑ/ΛΕΠΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ/ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ  (2 μαθήματα)
 • ΣΠΛΗΝΑΣ/ΣΤΟΜΑΧΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ/ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ  (2 μαθήματα)
 • ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ/ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ/ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ  (2 μαθήματα)
 • ΝΕΦΡΟΣ/ΟΥΡΟΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ/ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ  (2 μαθήματα)
 • ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ/ΕΞΙ ΓΙΝ ΟΡΓΑΝΑ
 • ΕΞΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ / ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Τα κεφάλαια είναι αυτοτελή και μπορεί κάποιος να τα παρακολουθήσει και μεμονωμένα. 

Πότε?

Κάθε Δευτέρα,

από 08/10/2018 έως 13/05/2019, 

17.30 – 21.00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Χείρωνας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-ΛαυρίουΠόσο?

967,74 ευρώ για το ετήσιο πρόγραμμα

ή 45,00 ευρώ για την κάθε συνάντηση.

Οι τιμές δε συμπεριλαμβάνουν φ.π.α.. 

Διοργανωτής

Πολυχώρος Χείρωνας


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

οκτωβριος

08οκτ17:3021:00Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική με την Άρτεμη Καρνέζη

Αγορά εισητηρίου

Price 1.200,00€

How many tickets? -1 +

Total Price 1.200,00€

Εισηγήτρια

ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΡΝΕΖΗ
Θεραπεύτρια & εκπαιδεύτρια Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Βελονισμού & Ρεφλεξολογίας

Η Άρτεμις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε την Παραδοσική Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), τον Βελονισμό και τη Ρεφλεξολογία στη Νορβηγία από το 1989 έως το 1993. Από τότε μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί τις μεθόδους αυτές ως μέσο φροντίδας και θεραπείας του σώματος, του νου και της ψυχής. Έχει παρακολουθήσει πολλά μαθήματα και σεμινάρια του ολιστικού τρόπου θεραπείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα δεν παραλείπει να μελετά και ιδιωτικά την ιατρική σε όλο της το φάσμα, από τις αρχαίες πηγές μέχρι και τη σύγχρονη δυτική ιατρική.


Από το 2006 διδάσκει την ΠΚΙ, τον Βελονισμό και τη Ρεφλεξολογία και δημιουργεί τη διδακτέα ύλη κατά βάση η ίδια, συνθέτοντας την πληροφορία που αποκόμισε από τους δάσκαλους της, την προσωπική της μελέτη και την κλινική της εμπειρία. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Η ρεφλεξολογία συναντά τα πέντε στοιχεία και τους μεσημβρινούς» (τόμος Α’ και Β’). Στο σύγγραμμα αυτό συνδέει, με πρωτοποριακό τρόπο, θεωρητικά και πρακτικά τις μεθόδους που εξασκεί, απευθυνόμενη ταυτόχρονα σε αρχάριους και προχωρημένους.


Έχει επίσης σπουδάσει κλασικό πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και προσπαθεί πάντα να ασχολείται με τη μουσική με διάφορους τρόπους. Πιστεύει πως η τέχνη και κυρίως η σπουδή των τεχνών φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο στην ιατρική και στη θεραπεία, μιας και τον ολοκληρώνουν συναισθηματικά και ενδυναμώνουν μέσα του την αντιληπτική ικανότητα, την αίσθηση της ολότητας, την υπομονή, την εργατικότητα, την αρμονία και την ομορφιά, αρετές οι οποίες είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητες για την άσκηση της θεραπευτικής με οποιοδήποτε τρόπο.

X