ομάδα
zhineng qigong

H πρακτική του Ζίνενγκ Τσιγκόγκ είναι μια πρακτική ευεξίας και κατανόησης σώματος-νου. Βασίζεται στην ιδέα ότι σώμα και νους δεν είναι δύο ξεχωριστά πράγματα αλλά μια ενωμένη ολότητα. Το πώς συμπεριφέρεσαι στο ένα, επηρεάζει βαθιά και το άλλο.

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημεία στο σώμα σας, που κρατάτε το άγχος. Καθώς το κάνετε, εστιάζετε στην αναπνοή και κυριολεκτικά αναπνέετε μέσα σε εκείνους τους χώρους… φανταστείτε την ένταση σας να αποχωρεί, να χαλαρώνει. Για να απομακρύνετε την φυσική σας ένταση, χρειάζεται να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και υπομονετικοί.

Οι δραστηριότητες που απασχολούν σώμα και νου, ωφελούν και τα δυο – δεν θα αισθανθείτε μόνο πιο χαλαροί με μια φυσική δραστηριότητα, αλλά θα βρείτε ότι ο νους σας γίνεται πιο κοφτερός και πιο ξύπνιος.

 

Ποιους ωφελεί:

 • Ασθενείς και υγιείς.
 • Εκείνους που θέλουν να αυξήσουν τις επιδόσεις τους σε τέχνες και αθλήματα.
 • Εκείνους που μέχρι τώρα δεν ασκούνται.
 • Εκείνους που θέλουν να μεγαλώσουν συνειδητά, διατηρώντας τη νεότητά τους.
 • Εκείνους που θέλουν να ισορροπήσουν τον μεταβολισμό τους.
 • Εκείνους που εργάζονται με την ενέργεια και επιθυμούν να ενισχύσουν το απόθεμά τους.

Οι ασκήσεις, συνήθως, αποτελούνται από αργές, ήπιες κινήσεις , που ο καθένας εκτελεί, σύμφωνα με την ικανότητά του.

Αυτά τα μαθήματα σας δίνουν επιδεξιότητες και πρακτικές για τη διαχείριση και τη καλλιέργεια της ενέργειας. Σας βοηθούν να ανοίξετε το πλήρες ενεργειακό δυναμικό σας – μια αναγκαία προϋπόθεση να ζήσετε μια ζωή γεμάτη πάθος και στόχους.

Θα μάθετε πώς να εργάζεστε με το σώμα σας, τα συναισθήματα, το διαλογισμό και κυρίως πώς να καθαρίζετε και να ευθυγραμμίζετε τα θρεπτικά κανάλια μέσα σας. Εργάζεστε συνειδητά με την «φόρτιση» σας και περισσότερη «ζωή» γίνεται διαθέσιμη για σας.

Συμμετέχοντας σε αυτό το πρόγραμμα θα ανακαλύψετε πρακτικές που ξεμπλοκάρουν την φόρτιση και επιτρέπουν τη ροή μέσα στους μεσημβρινούς. Αυτές τις πρακτικές μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για τη δική σας αυτοθεραπεία και ανάπτυξη, καθώς και για τους πελάτες σας, εάν εργάζεστε σα θεραπευτής, σαν προπονητής ή σε ό,τι άλλη εργασία με το σώμα.

Μπορεί να σας βοηθήσει να πάτε σε ένα νέο επίπεδο ζωντάνιας και υγείας.

 

Μαθήματα 1ου επιπέδου Zhineng Qigong:

 • Lift Qi Up Pour Qi Down (βασική άσκηση)
 • Three Centers Merge (βασική άσκηση)
 • Chen Qi
 • Turn Waist
 • Εισαγωγή στο Wall squats
 • La Qi

Οι ασκήσεις συνοδεύονται από θεωρία για την πλήρη κατανόηση των κινήσεων και κυρίως της σύνδεσής μας με την συμπαντική ενέργεια.

 

Χρυσή Χαντζαρίδου – Μπέρου

Αναλυτική Ατζέντα

Πόσο χρόνο έχετε για Qigong καθημερινά;

Πάνω από 10 εκατομμύρια παγκοσμίως έχουν γνωρίσει και ασκούνται με την αυτοθεραπευτική μέθοδο, που δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μεγάλη σωματική προσπάθεια ή πολύ χρόνο. Μισή ώρα την ημέρα..

Είναι τόσο ασφαλές, που τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι το χρησιμοποιούν εξίσου, μέσα στη μέρα.

Όταν ασκείτε σωστά το qigong, η ζωτική σας ενέργεια κυκλοφορεί μέσα στο σώμα σας και δραστηριοποιεί τα κύτταρά σας.

Όταν το αισθάνεστε αυτό, η ενέργεια της ζωτικής σας δύναμης, παίρνει την προσοχή σας και τη φέρνει μέσα στον εσωτερικό σας κόσμο. Ο νους σας συνδέεται με τον παρόντα χρόνο, μέσα σε απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία.

Αυτή η διαχείριση ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για να θεραπεύσετε, να ενισχύσετε και να θρέψετε το σώμα σας.

Οι Κινέζοι γνωρίζουν αυτή τη «Μυστηριώδη Ζωή» εξοικονόμησης ενέργειας και την ονομάζουν “Qi”.

Προφέρεται «Chee» και είναι μη ορατό. Δεν μπορείτε να το δείτε. Ωστόσο αισθάνεστε την ύπαρξή του. Καθώς ταξιδεύει μέσα από τους μεσημβρινούς – ενεργειακά μονοπάτια μέσα στο σώμα σας – τονώνει την καρδιά, θρέφει τους μυς σας και επιπλέον εμφανίζονται οι συνειδητές δραστηριότητες.

Αυτό είναι το Zhineng Qigong – “Qi”σημαίνει Ενέργεια και “Gong” σημαίνει εξάσκηση/καλλιέργεια. “Zhi” σημαίνει Σοφία και “Neng” σημαίνει Ικανότητα.

Η Ενεργειακή άσκηση της σοφίας και των ικανοτήτων..

Είναι η πιο χαμηλού κόστους, αποτελεσματική και απλή πρακτική που υπάρχει σήμερα, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί τη δυναμική της αυτοθεραπείας. Η Δύση πλέον γνωρίζει τα οφέλη αυτής της πρακτικής!

Πότε?

Κάθε Τετάρτη, από 1/11/17 έως  27/06/18,  18.30 – 20.00

 

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Χείρωνας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: στη γραμματεία του Πολυχώρου ( 210 6657084, 09.00 - 21.00 ) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής ή και πληρωμής, μέσω της παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας EVENTORA.

Πόσο?

60 ευρώ, ανά μηνιαίο κύκλο τεσσάρων συναντήσεων

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φ.π.α.)

 

συντονίστρια

ΧΡΥΣΗ ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΟΥ - ΜΠΕΡΟΥ
συντονίστρια ομάδων Zhineng Qiqong
Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρή να λέει: «Κάθε Tώρα και καλύτερα».
Και με αυτόν τον οδηγό, ακολουθώ τη διαδρομή του μονοπατιού μου από τότε που γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σπούδασα γαλλική φιλολογία.

Άφησα την πόλη μου για να ακολουθήσω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες.
Βρέθηκα στην Αθήνα να παίζω έντονα στον χώρο του θεάματος και ιδιαίτερα του κινηματογράφου, ως ενδυματολόγος. Υπηρέτησα το χώρο για είκοσι δύο χρόνια, ενώ παράλληλα μεγάλωνα μέσα από τη σχέση της μητρότητας.

Έπαιξα με όλη μου τη ψυχή. Γνώρισα και μοιράστηκα.

Και κάποια στιγμή έστρεψα το βλέμμα μου λίγο πιο βαθιά σε μένα. Εκεί είδα πως μπορώ να ασχοληθώ με την ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας. Τα μάτια μου μπορούσαν να βλέπουν πέρα από το εξωτερικό περίβλημα της ομορφιάς, βοηθώντας τους ανθρώπους να δουν αυτό που έχουν μέσα τους: το δυνατό και το όμορφο. Έτσι άρχισα την ενδοσκόπηση και την αναζήτηση της αλήθειας μου.

Ανακάλυψα την Διευκόλυνση Συμπαντικής Ενέργειας και άρχισα να γίνομαι γέφυρα μεταξύ Ουρανού και Γης… και μέσα από τις συνεδρίες μου, ενώνω τους ανθρώπους με αυτό που πραγματικά είναι: μια άχρονη και διευρυμένη ενέργεια που αγκαλιάζει τα πάντα. Τότε αναδύθηκε μέσα μου η κατεύθυνση μιας νέας αποστολής: να δημιουργώ έναν ασφαλή χώρο, ώστε να μπορεί κάποιος να θεραπεύει τον εαυτό του.

Παράλληλα ανακάλυψα τη μαγεία του Zhineng Qigong (Ζίνενγκ Τσιγκόγκ).
Ασκήθηκα και εξακολουθώ να ασκούμαι στην πρακτική του, μεταμορφώνοντας τον εαυτό μου… και τότε θέλησα να εμπλουτίσω την αποστολή μου και να μεταδώσω αυτή την δυνατότητα και στους γύρω μου, με τον ίδιο τρόπο που αποτέλεσε για μένα μια σημαντική ευλογία και ένα ξεχωριστό δώρο στη ζωή.

Μέσα από τη πρακτική του Zhineng Qigong, ενδυναμώνουμε τον εαυτό μας και ερχόμαστε πιο κοντά στη συνειδητότητά μας, πιο κοντά στη δύναμη της ζωής μας.

Για ακόμη μια φορά, ακολούθησα τη καρδιά μου και τη διάθεσή μου για μάθηση.

Κατέληξα στην Κίνα όπου και ασκήθηκα στο Znqg, για να μπορώ να θεραπεύω μέσω αυτού του συστήματος και να παραδίδω τη πρακτική του, επιστρέφοντας με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Με τον πιο διάφανο τρόπο, σας παρουσιάζω την πορεία του δικού μου μονοπατιού, με την ευχή να δώσει ένα ελαφρύ σκούντημα - σε όποιον το επιτρέψει -, ώστε το πνεύμα μου να καθρεφτίσει τη δύναμη και την ομορφιά που κρύβει μέσα του.