/*

«Αισχύλος», νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Χείρωνας!

Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη δεύτερη έκδοση του Εγχειρήματος «Χείρωνας»: Το θεατρικό έργο της συγγραφέως Πέγκυ Χριστοφή, «Αισχύλος», θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Χείρωνας τις επόμενες ημέρες.

 

Το νέο έργο της Πέγκυ Χριστοφή* αποτελεί ένα υψηλής θεατρικής αλλά και λογοτεχνικής αξίας δημιούργημα!

Η συνεργασία με την κυρία Χριστοφή είναι ιδιαίτερα συμβολική και τιμητική για τις Εκδόσεις Χείρωνας, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό Άνθρωπο – καλλιτέχη και ταυτόχρονα αναζητητή, μεγάλου βεληνεκούς -, ο οποίος κατέχει, όσο λίγοι στην εποχή μας, την ορθή και έντεχνη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Η Πέγκυ συνδυάζει στο έργο της, για ακόμη μία φορά, ένα πολύ σπάνιο λογοτεχνικό ταλέντο με την εσωτερική γνώση και την πνευματική διαύγεια.

 

Μορφή τεράστια και παγκόσμια, ο πρώτος των Τραγικών, γίνεται ο ίδιος ήρωας του Μύθου, σ’ ένα σύγχρονο έργο πού ομιλεί για τρόπους και ιδανικά άχρονα και πανανθρώπινα και για την κρυφή όψη της Ιστορίας, με αφορμή μία από τις μεγάλες στιγμές της:

Πριν από την αποφασιστική σύγκρουση δύο Κόσμων, ο Αισχύλος, με ζωντανή την κληρονομιά του Ευμόλπου, ιδρυτή των Μυστηρίων της Ελευσίνας, οδηγείται από τους θεούς και τά πνεύματα της Φύσεως ν’ανταποκριθεί στην Ανάγκη, υπερβαίνοντας το ανθρώπινο μέτρο του. Συνταιριάζει την Γνώση ορατού κι αοράτου ως Κάλλος, για να εκφράσει με τον Λόγο, να βεβαιώσει την Δύναμη της Πόλης του και της γενεάς του. Και για να προχωρήσει θυσιάζοντας τον Λόγο, ως αντίτιμο Ελευθερίας. Η θυσία του προκαλεί την ανταπόκριση ανθρώπων, θεών και πνευμάτων της Φύσεως.

 

Τολμηρό έργο, αντλεί χυμούς από την ρίζα και προσκαλεί την τωρινή γενεά ν’ ανταποκριθεί στην Ανάγκη:

…Θα βρούμε τον τρόπο… ή θα κάνουμε τρόπο!…

 

* Ἡ Πέγκυ Χριστοφῆ εἶναι λογοτέχνης, συγγραφέας ἔργων Ἐσωτερικῆς Γνώσεως, ἱδρύτρια τοῦ ὁμίλου ἐφηρμοσμένης φιλοσοφίας καί ἀνθρωπιστικῆς δράσεως «ΦΑΡΟΣ-Βοήθεια στόν Ἄνθρωπο».

Γεννήθηκε τό 1958 στήν Ἀθήνα, ὅπου σπούδασε (Πολιτικές Ἐπιστῆμες-Καποδιστριακό) καί ὅπου ζεῖ μέχρι σήμερα, μέ τήν οἰκογένειά της.

Ἐκδοθέντα ἔργα της:

«ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ» (2007)

«Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ-ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» (2009)

«ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» (2009)

«ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΙΙ» (2012)

«ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΖΑΒΗΔΕΣ» (2013)

«ΟΡΦΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» (2018)

 

Δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας κατευθείαν από την ιστοσελίδα μας, με δωρεάν ταχυδρομική αποστολή σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο «Αισχύλος» θα είναι φυσικά διαθέσιμος και στα περισσότερα βιβλιοπωλεία.

 

Εκδόσεις Χείρωνας

Ετικέτες: Αισχύλος, Εκδόσεις Χείρωνας, Πέγκυ Χριστοφή
X