/*

Ανθοϊάματα Bach και ομοιοπαθητική – βοηθοί στην έλευση ενός νέου μωρού στο σπίτι

Μαζί με την χαρά που πλημυρίζει το σπίτι με τον ερχομό ενός νέου μωρού, καινούργιες πρωτόγνωρες έγνοιες, έρχονται στην ζωή του ζευγαριού.Πολύτιμοι βοηθοί μας, για αυτήν την περίοδο, μπορούν να είναι τα Ανθοιάματα Bach, η ομοιοπαθητική και το θεραπευτικό άγγιγμα.

Κυρίαρχο στοιχείο αυτής της περιόδου είναι οι συνεχείς αλλαγές και οι αποχωρισμοί που αφήνουν το παλιό για να δώσουν χώρο στο καινούργιο. Όπως όλοι οι αποχωρισμοί όμως, έχουν ακόμη και αυτοί, οι πολύ ευχάριστοι, μια χροιά λύπης, για αυτό που αφήνουμε πίσω. Η ζωή από εδώ και πέρα δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια για τους γονείς, αλλά ιδιαίτερα για την μητέρα, αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα στρεσογόνο.

Τα ιάματα που βοηθούν πολύ να περάσουν με ευκολία, όλοι μέσα από αυτές τις αλλαγές, να αποχαιρετήσουν το παλιό και να καλοδεχτούν και να ευχαριστηθούν το καινούργιο είναι το Wallnut και το Honeysucle. Στο ραφάκι με τα είδη πρώτης ανάγκης στο παιδικό δωμάτιο, περίοπτη θέση καλό είναι να έχει το «αχρείαστο», ειδικά ενισχυμένο για μωρά, πρώτο του, Rescue Remedie. Βοηθάει να ξεπερνιούνται εύκολα ή να αποφεύγονται προβλήματα, όπως ο ίκτερος των νεογνών, δυσανεξίες στο γάλα (μητρικό ή όχι) , οι πρώτοι κολικοί και θα μας συντροφέψει μέχρι την εμφάνιση των πρώτων δοντιών. Μπορούμε να το προσθέσουμε στην κρέμα του για το σύγκαμα, μαζί με Crab apple.

Για τις πονεμένες θηλές της νέας μαμάς, σωτήρια ανακουφιστική είναι η επάλειψη με καθαρή λανολίνη ενισχυμένη με ανθοιάματα. Τα Ανθοιάματα επίσης θα βοηθήσουν το μεγαλύτερο αδελφάκι να «κατέβει από το θρόνο» του μοναδικού και να αρχίσει πιο εύκολα να αποδέχεται το νέο μέλος της οικογένειας. Τα Holly, Wallnut και Honeysucle θα χρειαστούν οπωσδήποτε μαζί με κάποιο άλλο συμπληρωματικό ανάλογα με την με την περίπτωση.

Επίσης «αχρείαστα», καλό είναι να υπάρχουν και τα πρώτα του Ομοιοπαθητικά, σε ειδική φαρμακοτεχνική μορφή για μωρά. Η, πανταχού παρούσα, Arnica, για τα χτυπήματα, όπως και τα Colocynthis, Pulsatilla και Chamomilla, για τους κολικούς και τα κλάματα που δεν σταματούν χωρίς να ξέρουμε γιατί. (πάντα σε συνεννόηση με τον Ομοιοπαθητικό σας)

Πολύ βοηθητικό είναι σε όλες τις περιπτώσεις το θεραπευτικό μασάζ στο μωράκι, που αναπτύσσει το καινούργιο του σώμα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μικρές τρυφερές μαλάξεις στην κοιλίτσα του, βοηθούν να φεύγουν τα αέρια, να χωνεύει καλύτερα και να αποφεύγεται η δυσκοιλιότητα.

Έτσι μεγαλώνουν γερά μωρά.., με Ανθοϊάματα, Ομοιοπαθητικά και πολύ αγάπη.

 

Χρυσα Κωνσταντιανού, Ανθοϊάματα δια χειρός φαρμακοποιού..  https://www.facebook.com/anthoiamata.konstantianou/?fref=ts

X