/*

Ο Πολυχώρος Χείρωνας φιλοξενεί την ημερίδα του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων

Ο Πολυχώρος Χείρωνας έχει την τιμή να φιλοξενεί την ημερίδα του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017. Παρακάτω, αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση του Σ.Ε.Ρ. και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Μετά την καλοκαιρινή ξέγνοιαστη περίοδο και στο τέλος της παγκόσμιας εβδομάδας Ρεφλεξολογίας, την 1η Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσουμε την Ημερίδα μας για το 2017 με θέμα:

“Το Σ.Ε.Ρ. φροντίζει τον Ρεφλεξολόγο”.

Θα εχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες του Σ.Ε.Ρ. όπως επίσης και τρεις ενδιαφέρουσες εκπαιδεύσεις.
Αυτή τη φορά πρωτοτυπούμε και εκτός από τη Ρεφλεξολογία μας, φροντίζουμε εμάς τους Ρεφλεξολόγους!

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΥΣ

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 10:00 – 10:30
ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: 18:00

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

 

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ •

 

Α’ΜΕΡΟΣ

Σ.Ε.Ρ. και ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΙΛΙΕΣ

•Σμαράγδα Χατζηγαβριήλ
Πρόεδρος Σ.Ε.Ρ.
Έναρξη ημερίδας
Ενημέρωση για το Σ.Ε.Ρ.

•Ευφροσύνη Μάρδα Στραβελάκη
Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Ρ.
Η συμμετοχή μας στην ετήσια γενική συνέλευση των σωματείων της RiEN (Reflexology in Europe Network) στο Άμστερνταμ.

•Σοφία Καψαλάκη
Ταμίας Σ.Ε.Ρ.
Ενημέρωση οικονομικών θεμάτων

•Ειρήνη Παλαιοδήμου
Γ.Γραμματέας Σ.Ε.Ρ.
Εθελοντισμός,το εθελοντικό πρόγραμμα του Σ.Ε.Ρ. και παρουσίαση των νέων εθελοντικών προγραμμάτων του Σ.Ε.Ρ.

•Σοφία Ραπτοπούλου
Ενημέρωση για τις πρώτες ερευνητικές εργασίες σχετικά με τη Ρεφλεξολογία που έγιναν στην Ελλάδα και παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο Algos 2017.Οι εργασίες αυτές προέκυψαν από την προσφορά της Κας Ραπτοπούλου στο εθελοντικό πρόγραμμα του Σ.Ε.Ρ.

Η Σοφία Ραπτοπούλου είναι Ρεφλεξολόγος – Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Ιδιοκτήτρια του Clinical Reflexology Centre, συν-ιδρύτρια του Ινστιτούτου Μελέτης και Έρευνας της Ρεφλεξολογικής Αγωγής (imera), Εθελόντρια στο Εθελοντικό πρόγραμμα του Σ.Ε.Ρ. στο Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σ.Ε.Ρ..

 

Β’ΜΕΡΟΣ

Σ.Ε.Ρ. και ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

•Βαγγέλης Σκοτινιώτης | Οστεοπαθητικός
«Η σημασία της Εργονομίας για τον Ρεφλεξολόγο»
Η Ρεφλεξολογία είναι ένα επάγγελμα που εφαρμόζεται δια χειρός, ενώ ο/η Ρεφλεξολόγος συχνά καλείται να κάνει τη συνεδρία στον χώρο του πελάτη και χωρίς την υποδομή του δικού του εργασιακού χώρου.
Τα χέρια του Ρεφλεξολόγου λειτουργούν ως σημεία εφαρμογής των πιέσεων που ασκεί, αλλά ταυτόχρονα είναι και τα σημεία στα οποία καταλήγουν όλες οι εμβιομηχανικές δυνάμεις που αυτός χρησιμοποιεί. Αυτές οι δυνάμεις μπορούν με τον καιρό να οδηγήσουν σε μεγάλη καταπόνηση και φθορά του σώματος, καταλήγοντας συνήθως σε τενοντίτιδες ή ακόμα και σε αρθρίτιδα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχουμε επαρκή γνώση της εργονομίας του σώματος, ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να αποφεύγουμε πιθανά μυοσκελετικά προβλήματα.
Συμβουλές για τη στάση του σώματός μας, διατάσεις και ενδυνάμωση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων, σωστή διάταξη των επίπλων στον εργασιακό χώρο. Φροντίζοντας τον εαυτό μας μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας πιο σωστά και να εξασφαλίσουμε την «επαγγελματική μακροζωία» μας.

Ο Βαγγέλης Σκοτινιώτης είναι Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οστεοπαθητικής από το 2008 και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οστεοπαθητικής. Από το 1998 ασκεί το επάγγελμα του Οστεοπαθητικού στην Ελλάδα, ενώ διδάσκει και στο πενταετές πρόγραμμα σπουδών Οστεοπαθητικής της Γερμανικής Σχολής Osteopathie Schüle Deutschland που λειτουργεί στην Αθήνα.

 

•Ορσαλία Ψαρίδη | Διατροφολόγος
«Η διατροφή του Ρεφλεξολόγου»
Πρόκειται για μία εισαγωγή στην κατάλληλη ενεργειακά διατροφή για τον-την Ρεφλεξολόγο, με στόχο την καλύτερη δυνατή σωματική κατάσταση και ευεξία αλλά κυρίως την ανάπτυξη απαραίτητων ποιοτήτων όπως ευαισθησία (στα χέρια), συγκέντρωση της ενέργειας, εσωτερική δύναμη και αντοχή. Η προσέγγιση αυτή γίνεται μέσω της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, της Ταοϊστικής Διατροφής, της Ιπποκρατικής Ιατρικής και της Εθνο-Διατροφολογίας. Οι τροφές εξετάζονται βάσει του ενεργειακού τους φορτίου και της επίδρασης του στον άνθρωπο γενικά και στον Ρεφλεξολόγο ειδικότερα.

Η Ορσαλία Ψαρίδη με κύριο αντικείμενο την διατροφή βασισμένη στη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και στη Ταοϊστική διατροφή , πραγματοποιεί ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες από το 1995 και διδάσκει Ταοϊστική διατροφή και μαγειρική από το 1999.

 

•Λάμπρος Στραβελάκης | Life Coach
«Υπάρχουν πελάτες για ρεφλεξολόγους; Που κρύβονται;»
Σήμερα, σε μια εποχή που βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν έχει διαθέσιμα χρήματα, πως μπορώ ως άριστος Ρεφλεξολόγος να έχω πελάτες; Που θα τους βρω;
Θα απαντήσουμε σημαντικές ερωτήσεις όπως:
Πόσοι πελάτες υπάρχουν στην Αθήνα με χρήματα και ανάγκη Ρεφλεξολογία;
Πόσους πελάτες χρειάζεται ένας Ρεφλεξολόγος για να ζει άνετα από το λειτούργημά του;
Γιατί η καλύτερη διαφήμιση είναι από στόμα σε στόμα, αρκεί;
Γιατί κάποιοι Ρεφλεξολόγοι έχουν πελάτες και άλλοι δεν έχουν;
Βιωματικό Τμήμα: Θα δούμε όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά, πόσους πελάτες χρειάζεται και τι πρέπει να χρεώνει για να πετύχει τον στόχο του. Θα επικεντρωθούμε σε έναν αρκετά υψηλό στόχο, των 1500€/μήνα.
Η ομιλία απευθύνεται σε Ρεφλεξολόγους, νέους στο χώρο μας, αλλά και εμπειρότερους που έχουν ανάγκη να ανανεώσουν το πελατολόγιο τους. Θα δοθούν σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή σε όσους παραβρεθούν και έχουν email.

Ο Λάμπρος Στραβελάκης από το 2010 αναλαμβάνει την υποστήριξη προσωπικών στόχων καριέρας,οικογένειας ,προσωπικής ανάπτυξης,ανάπτυξης πελατολογίου,αναβάθμισης σωματείων,ίδρυσης εκπαιδευτηρίων κ.α.
Ο ίδιος εκτός από Life Coach είναι και Διευθυντής του Κέντρου Ρεφλεξολογίας και Έρευνας (ΚΕΡΕ)όπου εκπαιδεύει Ρεφλεξολόγους.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ:
Μέλη Σ.Ε.Ρ.: 30 ευρώ τακτικά & δόκιμα μέλη του Σ.Ε.Ρ. με την επίδειξη ταυτότητας μέλους.
Μη μέλη Σ.Ε.Ρ.: 45 ευρώ με την επίδειξη βεβαίωσης φοίτησης ή αποφοίτησης (φωτοτυπία πιστοποιητικού) από κέντρο εκπαίδευσης 2ετούς παρακολούθησης.

Στο τέλος της Ημερίδας θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης

 

Ετικέτες: Ημερίδα, Ρεφλεξολογία
X