ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Αισθητικού Βελονισμού

Ο αισθητικός βελονισμός εφαρμόζεται στο πρόσωπο και το σώμα με σκοπό την αποκατάσταση και τη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς. Τα βασικά πλεονεκτήματα ενός αναζωογονητικού προγράμματος αισθητικού βελονισμού είναι η ολιστική προσέγγιση θεραπείας του οργανισμού, η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των διαταραχών του δέρματος και του μυϊκού ιστού και η παρέμβαση στο σώμα και το πρόσωπο χωρίς παρενέργειες και τοξικότητα.

Στο σεμινάριο θα διδαχθούν οι παρακάτω ενότητες:

  • Διαφοροδιάγνωση στα προβλήματα του δέρματος στο πρόσωπο και στο σώμα με βάση την παραδοσιακή κινεζική ιατρική (ΠΚΙ)
  • Προτεινόμενες θεραπείες με σημεία βελονισμού
  • Δράσεις των σημείων που αφορούν στο δέρμα και τον μυικό ιστό
  • Τεχνικές χειρισμού της βελόνας που καθορίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα
  • Τεχνικές βελονισμού για την ανόρθωση και τη σύσφηξη των μυών του προσώπου και του λαιμού
  • Τεχνικές βελονισμού για την λείανση των ρυτίδων
  • Βελονισμός για την ανόρθωση και τη σύσφιξη της κοιλιάς και του στήθους
  • Βελονισμός για την κυτταρίτιδα
  • Πρακτική

Απευθύνεται κυρίως σε μυημένους στον βελονισμό και την ΠΚΙ.

Διάρκεια: 8 έως 10 ώρες (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων).

 


 

Πότε?

Παρασκευή 5/4,  16.00 – 20.00

Σάββατο 6/4,  12.00 – 16.00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Χείρωνας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πόσο?

Κόστος: 220 ευρώ (δε συμπεριλαμβάνεται  Φ.Π.Α.)

Διοργανωτής

Πολυχώρος Χείρωνας


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

No Events on The List at This Time

Εισηγήτρια

ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΡΝΕΖΗ
Θεραπεύτρια & εκπαιδεύτρια Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Βελονισμού & Ρεφλεξολογίας

Η Άρτεμις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε την Παραδοσική Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), τον Βελονισμό και τη Ρεφλεξολογία στη Νορβηγία από το 1989 έως το 1993. Από τότε μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί τις μεθόδους αυτές ως μέσο φροντίδας και θεραπείας του σώματος, του νου και της ψυχής. Έχει παρακολουθήσει πολλά μαθήματα και σεμινάρια του ολιστικού τρόπου θεραπείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα δεν παραλείπει να μελετά και ιδιωτικά την ιατρική σε όλο της το φάσμα, από τις αρχαίες πηγές μέχρι και τη σύγχρονη δυτική ιατρική.


Από το 2006 διδάσκει την ΠΚΙ, τον Βελονισμό και τη Ρεφλεξολογία και δημιουργεί τη διδακτέα ύλη κατά βάση η ίδια, συνθέτοντας την πληροφορία που αποκόμισε από τους δάσκαλους της, την προσωπική της μελέτη και την κλινική της εμπειρία. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Η ρεφλεξολογία συναντά τα πέντε στοιχεία και τους μεσημβρινούς» (τόμος Α’ και Β’). Στο σύγγραμμα αυτό συνδέει, με πρωτοποριακό τρόπο, θεωρητικά και πρακτικά τις μεθόδους που εξασκεί, απευθυνόμενη ταυτόχρονα σε αρχάριους και προχωρημένους.


Έχει επίσης σπουδάσει κλασικό πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και προσπαθεί πάντα να ασχολείται με τη μουσική με διάφορους τρόπους. Πιστεύει πως η τέχνη και κυρίως η σπουδή των τεχνών φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο στην ιατρική και στη θεραπεία, μιας και τον ολοκληρώνουν συναισθηματικά και ενδυναμώνουν μέσα του την αντιληπτική ικανότητα, την αίσθηση της ολότητας, την υπομονή, την εργατικότητα, την αρμονία και την ομορφιά, αρετές οι οποίες είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητες για την άσκηση της θεραπευτικής με οποιοδήποτε τρόπο.

X