/*

Εργαστήριο
dancing with the archetypes

Μέσα από την παράδοση των Σαμάνων του Περού και τον ειδικά επιλεγμένο ήχο, θα γνωρίσουμε βιωματικά τις ποιότητες του φιδιού, του ιαγουάρου, του κολιμπρί και του αετού – κόνδορα.

Σε αυτό το μουσικοθεραπευτικό ταξίδι – όντας σε «χωροχρόνο ιερό», που θα δημιουργηθεί καλώντας τα Αρχέτυπα -, θα μπορέσουμε να μετουσιώσουμε κραδασμούς που προέρχονται από φόβο, θυμό, άγχος κι ό,τι άλλο μας κρατά πίσω, με σκοπό αυτά να γίνουν «καύσιμα», μέσα από το χορό. Θα έρθουμε σε καλύτερη σύνδεση με το σώμα, το συναίσθημα, το νου, την ψυχή και τα όμορφα δώρα της και τελικά με το πνεύμα μας.

Η σύνδεση του σαμάνου με τον ήχο και τη μουσική ήταν πάντα δυνατή. Έτσι κι εμείς, θα θυμηθούμε τη σύνδεση αυτή. Το σώμα γίνεται Ιεροφάντης καθώς χορεύει, ταξιδεύοντας στον υπερβατικό κόσμο και αφήνοντας το πνεύμα του να πετάξει ως Μέγα Αετό. Η ψυχή λικνίζεται μαζί με τους ήχους.. Τότε θυμάται τον μύθο που ήρθε να ενσαρκώσει, κι ως κολιμπρί φέρνει το μήνυμα του πνεύματος μέσα στη λήθη του κόσμου, που ξέχασε την αίγλη και τη χάρη του ακέραιου, άφθαρτου κι αιώνιου.. Για να μπεί στο απύθμενο βάθος και να χωθεί ως θαρραλέος ιαγουάρος μέσα στα άδυτα του ασυνείδητου. Οδηγός του η κίνηση (e-motion), που προκύπτει από την ακινησία του «είναι», μέσα στο διαρκές γίγνεσθαι κυττάρων, σκέψεων, αναμνήσεων από το παρελθόν και το μέλλον, καθώς όλα πάλονται μέσα στο ρυθμό και τη δόνηση..

Μέσα από μουσική, ειδικά διαμορφωμένη και πολύ προσεγμένη, που έχει ως στόχο την αυτοθεραπεία και την ψυχική ανάταση – με ήχους και συχνότητες μελετημένες, ώστε να δημιουργούν ένα φυσικό ιαματικό τοπίο, απενεργοποιώντας βαριές δονήσεις που ενδέχεται να λαμβάνουμε στη καθημερινότητα μας -, θα βιώσουμε την ποιότητα ιερού ήχου. Με διάθεση διαλογιστική και πρόθεση ψυχοπνευματική, θα ετοιμαστούμε για τη νέα εποχή ενότητας, αφού πρώτα εναρμονιστούμε με ήχους φυσικούς και συμπαντικούς.

Καλούμε όσους και όσες θέλετε, να φέρετε μαζί σας στρωματάκια, κεριά, κτλ.. Μπορείτε να κάνετε ρέϊκι, καθώς θα υπάρχουν θεραπευτικές ενέργειες, συχνότητες και δονήσεις στο χώρο ή απλώς να αφεθείτε στους ήχους και να ταξιδέψετε μαζί μας..

 

Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη – Μάνος Χατζημανώλης

Πότε?

Σάββατο, 14/10/2017

19.00 – 21.00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Χείρωνας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πόσο?

25 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται φ.π.α.)

Διοργανωτής

συντονιστές

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ
Σχεδιαστής Ήχου
Όντας αναγνωρισμένος sound designer δραστηριοποιείται χρόνια στη μουσική σκηνή της Ελλάδας με συμμετοχές κ υποστήριξη σε πολλά κοινωνικά εγχειρήματα, συλλογικότητες, κέντρα διαλογισμού, ομάδες και στα πλαίσια του πολιτιστικού τους ακτιβισμού. Με συμμετοχή σε μεγάλα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική κ την Αφρική κ συνεργασία με πολύ μεγάλους κ καταξιωμένους μουσικούς ανά τον κόσμο. Μέσα απο ψυχοσυναισθηματική παρατήρηση και ακρόαση, μέσα από πνευματικά ταξίδια από καρδιάς έχει πρόθεση να μεταδίδει ήχο, εικόνες, αισθήσεις, ενέργεια. Αυτό που τον εμπνεύει σε όλη του την πορεία ως καλλιτέχνης και στη συνειδητότητα του είναι το ταξίδι του στη μεγαλύτερη έρημο του κόσμου, την έρημο Σαχάρα. και στην Ελλάδα η μεγάλη του αγάπη για τη Σαμοθράκη

ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΟΥΔΟΥΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
Ψυχολόγος - Ενεργειακή θεραπεύτρια
Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ασκεί τη Σαμανική Θεραπευτική τα τελευταία 3 χρόνια.

Μέσα σε διάρκεια 6 χρόνων, έχει λάβει μυήσεις σε διάφορα συστήματα όπως Usui Reiki, Crystal Reiki Shamballa Reiki, Ροήζων, ενώ παράλληλα απέκτησε γνώσεις σχετικά με το Theta Healing, το NLP, το θεραπευτικό μασάζ και τη ρεφλεξολογία. Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια, δρα στο χώρο της εναλλακτικής οικονομίας και συνεργατικότητας.

Έχει συντονίσει ομάδες διαλογισμού, σεμινάρια που αφορούν την αυτογνωσία και μπορεί να μεταδίδει τις 9 μυήσεις του Munay Ki.

Εκπαιδεύτηκε από την Chris Waters στη Ρουμανία και τον Joe Molloy, στο «σαμανικό θεραπευτικό τροχό», που έφερε στη Ελλάδα με την ομάδα «Spirit of the Inca in Greece».

Αυτό που την κέρδισε στη σαμανική θεραπευτική, είναι τα προσωπικά βιώματα ίασης και των αλλαγών που αυτή διευκολύνει. Και ακόμα περισσότερο, λόγω της στενης σχέσης της με τη Γη και την ανιμιστική σύνδεση με όλη τη Φύση.
X