/*

Εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης
«η δική μου ζωή..»

«Η δική μου Ζωή» είναι το τρίτο μέρος ενός τρίπτυχου – πρόκειται για:

Τρεις συναντήσεις που συνοψίζουν την σοφία των οικογενειακών αναπαραστάσεων.

Τρία βιωματικά εργαστήρια που προσφέρουν μια πυξίδα για το ταξίδι της ζωής.

Τρία σαββατοκύριακα που τιμούν τη ζωή στην πληρότητά της.

«Η δική μου Ζωή..»:

Συχνά, στο διάβα της ζωής νιώθουμε πως ζούμε τη «ζωή» κάποιου ή κάποιων άλλων.

Ίσως τη ζωή που οι γονείς μας δεν κατάφεραν να ζήσουν – εκπληρώνουμε δηλαδή τα δικά τους όνειρα και τις δικές τους επιθυμίες.

Μπορεί ακόμα να αντιληφθούμε, πως ζούμε μια «καθωσπρέπει» ζωή, ακολουθώντας κοινωνικές επιταγές και προκαθορισμένα μοντέλα.

Και που μένει τότε η μοναδικότητά μας;

«…Κρύβεται ωστόσο ένα μυστήριο στην αίσθηση ότι είμαστε μοναδικοί, ότι δηλαδή ο καθένας από εμάς κατέχει κάτι τόσο προσωπικό, που όμοιό του δεν υπάρχει, κάτι που μας διαφοροποιεί εντελώς από τους γονείς μας και τους άλλους…» B.Hellinger

Αυτό το «κάτι» που μας καθιστά μοναδικούς, μας δείχνει τον δρόμο προς την δική μας ζωή.

Προχωρώ προς την δική μου ζωή
Την κρατώ σφιχτά μες στην καρδιά μου
Ακριβώς όπως μου δόθηκε
Όπως μου χαρίστηκε
Από κάπου αλλού
Στην πληρότητά της
Της ανήκω
Την ακολουθώ
Την υπηρετώ
Αυτογνωσία, προσωπική εξέλιξη, έρωτας & συντροφικότητα, γάμος & παιδιά, υγεία & ασθένεια, διαπροσωπικές σχέσεις, εργασιακά προβλήματα, διαζύγιο, απώλεια, πένθος, στρες, κατάθλιψη, ενοχή, εθισμοί…. είναι μερικά από τα θέματα τα οποία συχνά μας ωθούν να αναζητήσουμε λύσεις – λύσεις διαφορετικές, λύσεις ζωής.

Με την βοήθεια των Συστημικών Αναπαραστάσεων, αποκτούμε περισσότερη αρμονία και ισορροπία στις σχέσεις μας, περισσότερη αυτογνωσία, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη. Μέσω της βαθιά αποκαλυπτικής βιωματικής εμπειρίας, επιτυγχάνουμε μια διεύρυνση της αντίληψης για την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη δυναμική των ανθρώπινων σχέσεων, η οποία αποτελεί το κλειδί για την προσωπική & διαπροσωπική επιτυχία και την ευτυχία.

 

Όλγα Μπασιούδη

Σχετικές Πληροφορίες

Η Μέθοδος:

Η Συστημική Αναπαράσταση είναι μια βιωματική μέθοδος συστημικής θεραπείας και συμβουλευτικής ανθρώπινων σχέσεων που θεμελίωσε ο διάσημος Γερμανός ψυχοθεραπευτής και φιλόσοφος Bert Hellinger*, τη δεκαετία ’80.

Η Συστημική Αναπαράσταση πραγματεύεται την εμπλοκή και την συμφιλίωση, τόσο στο οικογενειακό σύστημα, όσο και σε άλλα μεγαλύτερα συστήματα. Μέσω αυτής, μπορεί κάποιος να δει και να περιγράψει τις αόρατες δυναμικές που κρύβονται σ’ ένα σύστημα και στις οποίες εγκλωβίζονται τα μέλη του, μ’ έναν όχι υγιή τρόπο. Μόνο αφού κάποιος πρώτα αποκαλύψει αυτές τις δυναμικές, μπορεί έπειτα να ψάξει και να βρει τον δρόμο προς την λύση. Σύμφωνα με τον Bert Hellinger, για να ευοδωθούν οι ανθρώπινες σχέσεις, προϋπόθεση είναι να δει κανείς και να αποδεχτεί την πραγματικότητα ως έχει και όχι όπως θα ήθελε να είναι.

Με την βοήθεια της Συστημικής Αναπαράστασης μπορεί κάποιος να βρει λύσεις σε υπαρξιακά προβλήματα και σε συγκρούσεις που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων. Έχει αποδειχθεί επίσης, ότι πολλές σωματικές και ψυχικές ασθένειες μπορεί να οφείλονται σε τέτοιες συγκρούσεις και η λύση τους μπορεί να ενεργοποιήσει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις της ψυχής.

*Ο Μπερτ Χέλλινγκερ αποκαλεί συνήθως την μέθοδο πνευματική, φαινομενολογικά φιλοσοφική, αντί για ψυχοθεραπευτική και αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως φροντιστή της ψυχής αντί για ψυχοθεραπευτή.

Πότε?

Σαββατοκύριακο, 9 & 10.12.2017

11.00 – 19.00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Ουρανός»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πόσο?

120 ευρώ (δε συμπεριλαμβάνεται φ.π.α.)

Η τιμή συμπεριλαμβάνει μεσημεριανό μπουφέ.

Διοργανωτής

συντονίστρια

ΟΛΓΑ ΜΠΑΣΙΟΥΔΗ
Σύμβουλος και συντονίστρια Συστημικής Αναπαράστασης
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στην Θεσσαλονίκη. Οι φιλοσοφικές μου ανησυχίες και η αγάπη μου για τη θεραπευτική με οδήγησαν, πριν από πολλά χρόνια, να ξεκινήσω ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης.

Αναζητούσα λύσεις βαθιές και ουσιαστικές, διαρκείς κι αληθινές - λύσεις ζωής.

Τα αναπάντητα ερωτήματά μου και τα προβλήματα της ζωής με οδήγησαν, κοντά στον Bert Hellinger και τη συστημική αναπαράσταση. Η πρώτη μου εμπειρία από τη δουλειά του υπήρξε συγκλονιστική. Άρχισα, λοιπόν, από τότε, το 2002, την προσωπική μου θεραπεία δίπλα στον Δημήτρη Σταυρόπουλο, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης. Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησα και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ινστιτούτου, το οποίο ολοκλήρωσα το 2007. Παρακολούθησα επίσης πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια του ίδιου του Μπερτ Χέλινγκερ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Θεωρώντας, ωστόσο, ότι το πιο σημαντικό μέρος αυτής της εκπαίδευσης είναι η βιωματική γνώση που έρχεται μέσα από την προσωπική εμπειρία, συνέχισα την εκπαίδευσή μου κοντά στην Eva Hanggi, τον Gerhard Walper, την Zeynep SevilGuven και άλλους συστημικούς θεραπευτές. Παράλληλα, ολοκλήρωσα ένα διετές πρόγραμμα αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης .

H αναζήτησή μου στο χώρο της θεραπευτικής δε με έχει φέρει ακόμη στον τελικό προορισμό μου. Στις αρχές του 2010 ξεκίνησε για μένα ένας νέος κύκλος ο οποίος περιλαμβάνει μαθητεία στην πνευματική θεραπεία, σε συνδυασμό με την συστημική αναπαράσταση κοντά στον Ron Young. Ακόμα, ήρθα σε επαφή και συνδέθηκα με την θεραπευτική που έχει τις ρίζες της στη σοφία αρχαίων Σαμανικών παραδόσεων.

Το 2012 ολοκλήρωσα επίσης την εκπαίδευσή μου στην Θεραπεία του Τραύματος & amp; της Μετατραυματικής Διαταραχής (PTSD) με την Dr. Jane Simington, η οποία συνδυάζει σύγχρονες έρευνες και κλασσικές προσεγγίσεις με τις γνώσεις αιχμής των νευρο-επιστημών και την οπτική της Υπερ-προσωπικής Ψυχολογίας. Το 2013 -2014, ως συνέχεια και επέκταση της θεραπείας τραύματος, ολοκλήρωσα την εκπαίδευση στην θεραπεία πένθους.

Μαθήματα ελληνικής φιλοσοφίας συνοδεύουν τα βήματά μου από το 2011 έως και σήμερα.
X