Βραδιά Μυθολογίας & Παρουσίαση βιβλίου
«Η Οδύσσεια μέσα μας»

Με μεγάλη χαρά, οι Εκδόσεις Χείρωνας σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11.10.2019 στον Πολυχώρο Χείρωνα, με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου «Η Οδύσσεια μέσα μας» και την επίσκεψη του Γερμανού συγγραφέα Johann Wolfgang Denzinger στην Αθήνα!

 

Σε μια μυθολογική βραδιά, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, οι Εκδόσεις Χείρωνας υποδέχονται το Γερμανό συγγραφέα Wolfgang Denzinger στην Ελλάδα για την παρουσίαση του βιβλίου του «Η Οδύσσεια μέσα μας»!

Με κεράσματα από μεσογειακές λιχουδιές και παραδοσιακά είδη ποτών από τις Κυκλάδες, στη χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του Πολυχώρου Χείρωνα στην Παιναία, οι συντελεστές της έκδοσης θα παρουσιάσουν με μεγάλη χαρά το βιβλίο που πρωτοκυκλοφόρησε την άνοιξη στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει ομιλία του συγγραφέα για την αξία της Μυθολογίας και τη σχέση της με τη διεύρυνση της ανθρώπινης συνείδησης. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

 

Η Οδύσσεια μέσα μας

 

Το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Οκτωβρίου, ο Wolfgang Denzinger θα συντονίσει επίσης ένα Σαββατοκύριακο Μυθολογίας, με θέμα τους 12 σταθμούς της Οδύσσειας! Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα της εκδήλωσης!

Online παραγγελία του βιβλίου «Η Οδύσσεια μέσα μας», στην ιστοσελίδα μας!

 

 

Ως αναγνώστες μοιάζουμε με τους Φαίακες, που ακούν το υπέροχο έπος του Ομήρου και μαθαίνουν από την ευφυΐα του Οδυσσέα. Όπως προαναφέρθηκε, ο Όμηρος αφήνει τον Οδυσσέα να διηγηθεί ο ίδιος ολόκληρο το ταξίδι του. Έτσι ο Αλκίνοος και οι Φαίακες ακούν μεμιάς και τους δώδεκα σταθμούς. Μέσα τους σχηματίζεται μια σφαιρική εικόνα, της οποίας κάθε σταθμός αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι. Στον επιστημονικό τρόπο σκέψης εξετάζουμε πολύ συχνά επισταμένως τα επιμέρους κομμάτια, χωρίς να γνωρίζουμε το όλον. Έτσι γνωρίζουμε πάντα μόνο ένα μέρος, μα ποτέ το σύνολο –και αυτό έχει μια διττή έννοια. Όποιος δεν ξέρει πού ανήκει ένα κομμάτι και ποια η θέση του ως προς το όλον, ποτέ δεν γνωρίζει τα πάντα γύρω από αυτό το μεμονωμένο κομμάτι.

 

 

Η Οδύσσεια αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα «βιβλίο σοφίας», από εκείνα που θέλουν να μας πουν τι είναι καλό για όλους εμάς. Ο Όμηρος άφησε στην ανθρωπότητα το «Αρχέτυπο της περιπλάνησης». Δώδεκα σταθμοί ξεδιπλώνονται μπροστά μας, όπως ο ζωδιακός κύκλος στον νυχτερινό ουρανό, για να μας θυμίσουν ότι οι δώδεκα σταθμοί της Οδύσσειας σχηματίζουν στ’ αλήθεια έναν συνεκτικό κύκλο –έναν κύκλο χωρίς αρχή και τέλος. Για να ενισχυθεί αυτή η αίσθηση, ο Όμηρος αφήνει την Οδύσσεια να ξεκινήσει εκεί που τελειώνει: στο αρχαίο, τιμημένο νησί της Καλυψώς, την Ωγυγία. Έτσι ακολουθώντας μια θεμελιώδη αρχή της σοφίας, το τέλος είναι ήδη αποφασισμένο από την αρχή. Ο καθένας μας μπορεί τώρα μέσα από τις αφηγήσεις να καταλάβει πού ακριβώς βρίσκεται στον κύκλο αυτό…

 

 

 

Σχετικές Πληροφορίες

Η αναλυτική αντζέντα της βραδιάς και οι ομιλητές θα ανακοινωθούν εντός του θέρους!

Πότε?

  • 11/10/2019 19:00 - 22:30

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Ουρανός»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-ΛαυρίουΠόσο?

Είσοδος ελεύθερη!

Διοργανωτής

Εκδόσεις Χείρωνας

Εισηγητές - Συντελεστές

JOHANN WOLFGANG DENZINGER

Μετά τις σπουδές μου στα Μαθηματικά και τη δραστηριοποίησή μου στην ανώτατη εκπαίδευση ξεκίνησε για μένα μία περίοδος έντονης ενασχόλησης με την Αστρολογία, τη Μυθολογία και τους συμβολισμούς. Προπαντός η ελληνική Μυθολογία, οι βιβλικοί συμβολισμοί και ο εβραϊκός μυστικισμός με βοήθησαν να ανακαλύψω εκ νέου την «αρχέγονη» γνώση της Αστρολογίας, η οποία στην εποχή μας έχει σε μεγάλο βαθμό χαθεί. Με επηρέασαν βαθιά τα έργα του Dane Rudhyar και η Εσωτερική Αστρολογία του «Θιβετανού». Εδώ και πολλά χρόνια εμβαθύνω στο θέμα της ίασης και της σχέσης της με την Αστρολογία. Όλο και περισσότερη σημασία σ’ αυτή την αναζήτηση αποκτά η μελέτη των αρχαίων ιερών γραφών και η ολοκληρωμένη διδασκαλία του «Θιβετανού».


Το έτος 1990 ίδρυσα στο Μόναχο της Γερμανίας το “Uranos-Zentrum“ (Κέντρο «Ουρανός»). Από τότε δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως εισηγητής σεμιναρίων και συντονιστής ομάδων, αστρολογικός σύμβουλος και συγγραφέας. Το 2013 μετέφερα την έδρα μου στην Ερφούρτη της Θουριγγίας και τέσσερα χρόνια αργότερα στη Βαϊμάρη. Εδώ, στην καρδιά της Γερμανίας, η αστρολογική αναπαράσταση άρχισε να καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στη μελέτη μου επηρεάζοντας το περιεχόμενο των σεμιναρίων μου. Ειδικά σε συνδυασμό με τους ελληνικούς Μύθους, τα εν δυνάμει εξελικτικά βήματα στη ζωή, όχι μόνο μπορούν να βιωθούν, αλλά και να κατανοηθούν.


Στο νέο μου βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ελλάδα, επιθυμώ να αναδείξω τη στενή αλληλεπίδραση της ελληνικής Μυθολογίας με τη διεύρυνση της ανθρώπινης συνείδησης. Επιθυμώ ταυτόχρονα να καταστήσω προσβάσιμη σε όλους την ομορφιά και τη σοφία των μυθολογικών εικόνων. Κατά κύριο λόγο η Ψυχολογία και η Θεραπευτική μπορούν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα, ανοιγόμενες στα μηνύματα των Μύθων. Η ελληνική Μυθολογία αποτελεί, με όλο της το εύρος και βάθος, έναν αδιανόητα πολύτιμο θησαυρό, ο οποίος χρειάζεται να εξυψωθεί, ώστε να διανοίξει τον δρόμο για περισσότερη ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύνη στην επερχόμενη εποχή του Υδροχόου.

X