/*

Αφήγηση παραμυθιών για ενήλικες
«Αχ, ο έρωτας!»

 

Κι αν είναι ο έρωτας βαρύς, σεκλέτια κι αν ορίζει – τον πόνο αυτόν τον αψηφά, κανέναν δεν φοβίζει – κοντά του άντρες θέριεψαν, γυναίκες αντρωθήκαν – γιατί ειν’ γλυκός, είναι ζεστός, μέσα στις πίκρες θαυμαστός

 

Μάγισσες, πριγκίπισσες και μοναχές, μάγοι, ιππότες, χωρικοί, όλοι τους τόσο διαφορετικοί. Mα μπροστά στου έρωτα τη μανία, μοιάζουν ίδιοι κι όμοιοι. Θεριεύουν, ξεπερνούν τον εαυτό τους και υποκλίνονται στη μαγεία του, για να κερδίσουν ή να χάσουν τα πάντα…

 

Η αφηγήτρια Βιργινία Κοκκίνου και ο μουσικός Γιάννης Ανθόπουλος στήνουν ένα γαϊτανάκι ιστοριών και μουσικής για της αγάπης τις μαχαιριές, άλλοτε πονηρές κι άλλοτε πάλι θλιβερές. Περπατούν από τα βάθη της Ανατολής στην Ιταλία του Βοκάκιου και στο μακρινό Περού πλέκοντας περίτεχνα μουσικές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Κάτω Ιταλίας.

 

Πότε?

Κυριακή, 04.03.2018,  20:00

Διάρκεια αφήγησης: 65 λεπτά

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Ουρανός»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πόσο?

Γενική Είσοδος: 8 ευρώ

Είσοδος για φοιτητές & ανέργους: 5 ευρώ

 

Διοργανωτής


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

No Events on The List at This Time

Συντελεστές

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
Αφηγήτρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που φιλοξενεί τη μισή Ελλάδα. Από μικρή ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά τελικά επέλεξε τη μετάφραση για να μπορεί να γνωρίζει μέσα από τις λέξεις τους ανθρώπους και τον κόσμο τους. Από μικρή της άρεσε να γράφει ποιηματάκια και να λέει στα αδέρφια της δικά της παραμύθια, συνήθεια που, από ότι φαίνεται, δεν την έσβησε ο χρόνος, γιατί όλο και κάτι σκαρώνει με τις λέξεις. Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις ίσως να την οδήγησε και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.


Τώρα πια εκτός από το ταξίδι στις γλώσσες του κόσμου ταξιδεύει και με τις ιστορίες ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά πόσο μαγική είναι η ζωή, αρκεί να τη δεις μέσα από τα μάτια του παραμυθά. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ παραμυθιού, όπως αυτό του Δήμου Περιστερίου το 2015, στο AthensArt στον Ωρωπό και στο Φεστιβάλ Παραμυθιού της Κύπρου, και συνεργάζεται με δήμους, σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικός

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πρότυπο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης. Παίζει κιθάρα, φαγκότο, φλογέρα και λαούτο. Έχει συνεργαστεί με αφηγητές δημιουργώντας μουσικές γέφυρες και ατμόσφαιρες στις ιστορίες τους ενώ συμμετέχει σε μουσικά σχήματα παραδοσιακής μουσικής.

X