/*

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ – Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

Όπως συμβαίνει με μια μαύρη τρύπα του σύμπαντος, η οποία φαίνεται να ρουφάει ό,τι βρίσκεται κοντά της, ακόμη και το φως, έτσι και κάποιες περιοριστικές πεποιθήσεις, στις οποίες έχουμε ασυνείδητα καταλήξει στην διάρκεια της ζωής μας, μοιάζουν με μια «μαύρη τρύπα» που καταστρέφει την αλήθεια μας, πριν ακόμα εμείς αντιληφθούμε την δράση της. Η πίστη μας σε κάτι που νομίζουμε ότι είναι μόνον «έτσι» εξαφανίζει από την πραγματικότητά μας αυτό που θα μπορούσε να είναι «αλλιώς».

Η λέξη πεποίθηση βγαίνει από το ρήμα πέποιθα, δηλαδή έχω πειστεί. Όταν είμαστε πεπεισμένοι πώς είναι τα πράγματα, τότε όλες οι υπόλοιπες πιθανότητες για αλήθεια, αλλαγή και ευτυχία χάνονται στην «μαύρη τρύπα» των περιοριστικών πεποιθήσεών μας. Για παράδειγμα, όταν πιστεύουμε πως μόνο εάν και όταν όλα είναι τέλεια γύρω μας εμείς θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε, τότε χάνουμε για πάντα την ευκαιρία για χαλάρωση και απόλαυση, επειδή, εκ των πραγμάτων, τίποτα δεν μπορεί να είναι τέλειο στην ζωή!

Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε εικόνες ως μέσον πρόσβασης στην ασυνείδητη πεποίθηση που μας περιορίζει στην παρούσα φάση στην ζωή μας, κινητικό αυτοσχεδιασμό και φαντασία για να εξερευνήσουμε και να αντιληφθούμε πώς η συγκεκριμένη πεποίθηση επηρεάζει το σώμα μας και την υγεία μας καθώς και διαλογισμό και εφαρμοσμένη κινησιολογία για την αντιστροφή της πεποίθησης και την αύξηση της δόνησής μας προς μια θετική κατεύθυνση.

Σχετικές Πληροφορίες

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εργαστούν πάνω σε μια περιοριστική προσωπική πεποίθηση την ημέρα του σεμιναρίου και να διαφοροποιήσουν την εσωτερική τους στάση προς αυτή την πεποίθηση.

Ακριβώς όπως αντιλαμβανόμαστε μέχρι σήμερα την πραγματικότητα της ζωής μας σύμφωνα με τις υπάρχουσες πεποιθήσεις μας, δηλαδή τα υπάρχοντα νευρωνικά μονοπάτια του εγκεφάλου μας, έτσι, αντίστοιχα μπορούμε να εγγράψουμε νέες θετικές πεποιθήσεις. Η πλαστικότητα του εγκεφάλου μάς επιτρέπει την εγκαθίδρυση νέων νευρωνικών συνάψεων και επομένως νέων τρόπων αντίληψης της πραγματικότητας.

Το σεμινάριο έχει αυτοτελή χαρακτήρα, οι θέσεις περιορίζονται στις 6, έτσι ώστε να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να αλλάξουν μια πεποίθησή τους και θα επαναλαμβάνεται μία φορά κάθε μήνα σε τακτική αλλά ανοιχτή βάση (δηλαδή, μπορεί να έρθει σε όποιο σεμινάριο θελήσει, χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτεί για τα υπόλοιπα).

Οι συμμετέχοντες, την ημέρα του σεμιναρίου, θα χρειαστεί να φοράνε άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα σημειωματάριο. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση θέσης γίνεται με προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό ή προπληρωμή στον Πολυχώρο «Χείρωνα».

Πότε?

  • 01/04/2017 17:00 - 21:00
  • 06/05/2017 17:00 - 21:00
  • 10/06/2017 17:00 - 21:00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Δίας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πόσο?

40 ευρώ + ΦΠΑ

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά εργαστήριο: 6

Διοργανωτής

Εισηγητής

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ
Χοροθεραπεύτρια - σωματοκεντρική ψυχοθεραπεύτρια
Εκπαιδεύτηκε από πολύ μικρή στην τέχνη του χορού και συνέχισε σε επαγγελματικό επίπεδο τις σπουδές της στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Άννας Πέτροβα. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Xoροθεραπείας (Μ.Α. in Dance Movement Psychotherapy) στο Laban Centre/City University του Λονδίνου και κατόπιν εκπαιδεύτηκε στην Eφαρμοσμένη Κινησιολογία (Touch for Health), επίσης στο Λονδίνο.

Το 1998-2002 εργάστηκε σε ιδρύματα, σχολεία και ψυχιατρικά νοσοκομεία του Λονδίνου, με άτομα από 4ων έως 100 ετών και τα τελευταία 13 χρόνια, ιδιωτικά, στην Αθήνα με ενήλικες με ψυχοσωματικά συμπτώματα και νευρώσεις. Έχει διδάξει Ανάλυση Κίνησης του Laban (LMA) στο Laban Centre και στο Metropolitan University του Λονδίνου.

Το 2010 παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στην Νευροφυτοθεραπεία και στην Ανάλυση Χαρακτήρα στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ», στην Αθήνα και το 2014 εκπαιδεύτηκε στην Σωματική Τραυματοθεραπεία με την Jane Simington. Το 2015 ξεκίνησε την 4ετή Μεταπτυχιακή εκπαίδευση με τον Ψυχίατρο/Ραϊχικό Ψυχοθεραπευτή Genovino Ferri, πάνω στην Ραϊχική Νευροφυτοθεραπεία.

Από το 2004 συντονίζει βιωματικά εργαστήρια και θεραπευτικές ομάδες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Τον Οκτώβριο του 2016 ξεκίνησε να διδάσκει Χοροθεραπεία στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο στην Αθήνα.

Παρουσίασε πορίσματα της δουλειάς της με γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί ως παιδιά στο Συνέδριο Πρόληψης της Παιδικής Κακοποίησης, στην Αθήνα το 2008. Πορίσματα από την διπλωματική της εργασία για την σωματική αντιμεταβίβαση του θεραπευτή και την πρόληψη της ψυχικής εξουθένωσης (burn out) έχουν αναφερθεί στο βιβλίο της Patricia Pallaro (2007), "Authentic Movement: Moving the Body, Moving the Self, Being Moved".

Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Κέντρο Ζωής, διεξάγοντας τακτικές ομάδες αυτοβοήθειας με οροθετικούς για 2 χρόνια. Επίσης, δημιούργησε και συντόνισε μια ανοιχτή ομάδα Χοροθεραπείας σε ξενώνα υποδοχής ασυνόδευτων εφήβων από την Συρία και το Αφγανιστάν, τον χειμώνα του 2015.
X