/*

Εκπαίδευση
Micro Expression & Body Language Practitioner Certification

3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Micro Expressions & Body Language Practitioner Certification από την Dynamic Equilibrium System

Η επικοινωνία χωρίζεται σε λεκτική και μη λεκτική. Η μη λεκτική επικοινωνία συμπεριλαμβάνει τη γλώσσα του σώματος, η οποία περιλαμβάνει και τις μικρο – εκφράσεις. Η ανάγνωση των μικρο-εκφράσεων είναι η πιο εξελιγμένη και αποτελεσματική μέθοδος για να εξακριβώσει κάποιος την ψυχολογική κατάσταση του συνομιλητή.

Οι μικρο-εκφράσεις είναι ακούσιες συσπάσεις του προσώπου που συμβαίνουν στο 1/25 του δευτερολέπτου, οι οποίες προκύπτουν από τα συναισθήματα που νοιώθει κάποιος την εκάστοτε χρονική στιγμή. Είναι σύντομες και άκρως αποκαλυπτικές για την συναισθηματική κατάσταση του ομιλητή, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να επινοήσει μια μικρο-έκφραση.

 

Η εκπαίδευση στις μικρο- εκφράσεις έχει τα εξής οφέλη:

☑ Βελτίωση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης:

Οι μικρο-εκφράσεις είναι το ΠΩΣ της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε το ανθρώπινο πρόσωπο. Παρατηρώντας το λόγο ή τις χειρονομίες και βέβαια λειτουργώντας σε συνδυασμό με τις μικρο- εκφράσεις, αφορούν ένα καθολικό σύστημα που αναδεικνύει τις διακυμάνσεις στη συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου από στιγμή σε στιγμή. Σας βοηθάει να αναγνωρίσετε τα συναισθήματα σε άλλους και ταυτόχρονα να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση για τα δικά σας.

☑ Ανάπτυξη της Ικανότητας Ενσυναίσθησης:

Τα συναισθήματα διαδραματίζουν καίριο ρόλο σε όλες τις αλληλεπιδράσεις μας. Οι κοινές εκφράσεις (macro) δεν απεικονίζουν με ακρίβεια τα συναισθήματα του άλλου. Όταν μπορείτε να αναγνωρίζετε τις φευγαλέες και πιο αόριστες εκφράσεις που προκύπτουν, γίνεστε πιο οξυδερκείς και αισθητηριακά ευέλικτοι. Αυξάνεται η ικανότητα παρατήρησης και διάγνωσης αυτής, για παράδειγμα πότε ένα συναίσθημα ξεκινάει, πότε ένα συναίσθημα καταπιέζεται και πότε ένα συναίσθημα λαμβάνει χώρα σε κάποιον και δε μπορεί να το παρατηρήσει ούτε καν ο ίδιος. Αυτές είναι ικανότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της δικής σας ενσυναίσθησης, καθώς επίσης να βοηθήσετε και άλλους να καταλάβουν πώς πραγματικά δείχνουν.

☑ Αναγνώριση Κρυφών Συναισθημάτων:

Όταν κάποιος/α προσπαθεί να κρύψει/καλύψει τα συναισθήματά του σίγουρα θα υπάρξει διαρροή και θα εμφανιστεί το πραγματικό συναίσθημα. Η διαρροή αυτή μπορεί να είναι εμφανής μόνο σε ένα μέρος του προσώπου ή μια γρήγορη έκφραση σε όλο το πρόσωπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να αντιληφθούν αυτά τα σημαντικά στοιχεία, όμως με την εξάσκηση μαθαίνουν να τα αναγνωρίζουν.

☑ Κατανόηση των άλλων. Δια-Προσωπικές Σχέσεις:

Το πρόσωπο είναι το ωραιότερο παράθυρο που έχουμε για τον συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων. Η βελτίωση της ικανότητας αναγνώρισης συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων αυξάνει την οικειότητα και την σύνδεση μαζί τους. Οι μικρο-εκφράσεις όμως είναι Παγκόσμιες, όλοι τις κάνουμε και για αυτό χρειάζονται την προσοχή μας. Ακόμα και σε τελείως διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες, τα ίδια συναισθήματα και οι εκφράσεις του προσώπου είναι κοινές. Έρευνα του Dr Paul Ekman έδειξε ότι μπορεί να χάσουμε μικρο-εκφράσεις από τον συνομιλητή αν έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του. Ακόμα, λοιπόν, μία ενδιαφέρουσα ικανότητα είναι ο διαχωρισμός της μικρο-έκφρασης από τον λόγο.

☑ Αναγνώριση και Διαχείριση των Δικών σας Συναισθημάτων:

Μαθαίνοντας να αναγνωρίζετε μικρο-εκφράσεις συναισθημάτων στους άλλους ανθρώπους, βοηθάει στην αναγνώριση των δικών σας συναισθημάτων. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι με τον μιμιτισμό μιας μικρο-έκφρασης που κάνει κάποιος, πυροδοτεί την ίδια εσωτερική συναισθηματική εμπειρία μέσα σας. Όταν εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να συνδέσει τις εκφράσεις του προσώπου με την εσωτερική εμπειρία, θα βελτιώσετε αυτόματα την συνειδητή επίγνωση των εσωτερικών συναισθημάτων σας. Έτσι, θα βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να αναγνωρίζετε την στιγμή ενεργοποίησης του συναισθήματος σας. Αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την έκφραση των συναισθημάτων σας.

 

📣 Ποιους Αφορά η Εκπαίδευση;

Αυτή η καταπληκτική ικανότητα μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε μια τεράστια ποικιλία των ανθρώπων και καταστάσεων, για παράδειγμα:

• Εκπαιδευτές, Θεραπευτές, Coaches, Mentors, θα είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα τα συναισθήματα των πελατών και των συμμετεχόντων τους και ταυτόχρονα θα μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις πριν αυτές λάβουν χώρα.
• Επαγγελματίες των Πωλήσεων & της Εξυπηρέτησης θα είναι σε θέση να δουν στους δυνητικούς πελάτες τους τι δεν λένε με τα λόγια τους, όμως εκφράζουν ξεκάθαρα στο πρόσωπό τους.
• Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Directors και Διευθυντές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ποια ήταν η εμπειρία των εργαζόμενών τους και, συνεπώς, να δημιουργήσουν νέες μεθόδους για την πιο αποτελεσματική διαχείριση των ανθρώπων τους.
• Στελέχη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Δημοσιογράφοι θα είναι σε θέση να δουν αν οι εν δυνάμει υποψήφιοι λένε την αλήθεια,
• Διαπραγματευτές, Ειδικές Δυνάμεις, Profilers θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν τα κρυμμένα συναισθήματα στο πρόσωπο των άλλων, καθώς επίσης την ασυνέπεια του λόγου με την γλώσσα του σώματος και τις μικρο-εκφράσεις.
• Καθένας που συναναστρέφεται με ανθρώπους θα είναι σε θέση να οικοδομήσει πιο ευτυχισμένες και αυθεντικές σχέσεις.

 

Επίπεδα Εκπαίδευσης:
1) Micro Expression & Body Language Practitioner
2)Micro Expression & Body Language Master Practitioner
3)Micro Expression & Body Language Coach

 

⚠ 🔴 Early bird registration ως 31/5/18 🔴 ⚠

 

Για να σας στείλουμε το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο:
[email protected]

 


 

Σχετικές Πληροφορίες

Dynamic Equilibrium System™ – Η φιλοσοφία μας

Ο άνθρωπος αποτελεί ένα τέλειο σύστημα διεργασιών και λειτουργιών, μέρη του οποίου είναι το ψυχοδιανοητικό, σωματικό και πνευματικό. Γνωρίζουμε ήδη ότι για την αποδοτική σωματική λειτουργία του, ο οργανισμός έχει την ικανότητα να διατηρεί σταθερές τις συνθήκες στο εσωτερικό του, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες (ομοιόσταση). Κατά τον ίδιο τρόπο ακριβώς, για να μπορέσει ο άνθρωπος ως όλον να εξελίσσεται και να είναι πλήρως λειτουργικός, χρειάζεται να εκπαιδεύσει την ψυχοδιανοητική ευελιξία του ώστε, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, τα μέρη του συστήματος να είναι σε δυναμική ισορροπία.

Η ίδια η ουσία της αλλαγής και του μετασχηματισμού, η εξέλιξη, είναι να σπρώχνουμε πίσω αυτό που είναι και να κάνουμε χώρο για αυτό που μπορεί να είναι. Η δυναμική ένταση μεταξύ αυτών των δύο καταστάσεων, κυριαρχεί στο περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε και ζούμε στην πραγματική ζωή. Ο στόχος της Dynamic Equilibrium System™ είναι να αναλύουμε μια γενική κατάσταση σε συγκεκριμένα μέρη και να επαναφέρουμε πάλι στις αρχικές της διαστάσεις και μάλιστα την καθιστούμε ένα όραμα στο οποίο στοχεύουμε.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Dynamic Equilibrium System αποτελούν σημείο αναφοράς ως μετεκπαίδευση σε ήδη επαγγελματίες υγείας, θεραπευτές, ψυχολόγους, coaches, fitness instructors, managers και σε όσους έχουν ως βασικό αντικείμενο εργασίας την επικοινωνία. Στόχος μας είναι μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουμε να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό του εκπαιδευόμενου, τις ιδιαιτερότητες, να αγκαλιάσουμε τις αδυναμίες και να οδηγήσουμε σε μια εξελικτική πορεία ανάπτυξης, χωρίς εμπόδια και αναστολές, τον άνθρωπο σαν προσωπικότητα και οντότητα.

Πότε?

  • 29/06/2018 10:00 - 18:00
  • 30/06/2018 10:00 - 18:00
  • 01/07/2018 10:00 - 18:00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Δίας»
Παιανία - 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

Πόσο?

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος της επένδυσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Διοργανωτή.

Εκπαιδευτές - Συντονιστές

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ
National Coordinator of INLPTA for Greece and Cyprus, International Ambassador of ANLP for Greece - Interventionist, Clinical Hypnotherapist - Master Coach, NLP Trainer, Micro Expressions & Body Language Trainer

Ο Νίκος Φραγκιάς είναι Master NLP Coach & Trainer NLP (ANLP & INLPTA), Systemic Psychology Counselor με μετεκπαίδευση σε Κλινική Ύπνωση & Ψυχοθεραπεία, καθώς και σε Provocative & Clean Language, ενώ διαθέτει και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Είναι Εθνικός Συντονιστής της INLPTA (International NLP Trainers Association). Επιπρόσθετα, είναι πιστοποιημένος από το Paul Ekman Institute και την Ακαδημία Emotional Intelligence για Συναισθηματικές Δεξιότητες και Ικανότητες όπως και σε τεχνικές Αξιολόγησης Αλήθειας και Αξιοπιστίας (Lie detection).

Είναι, επίσης, πιστοποιημένος Master Trainer και Εθνικός Εκπρόσωπος του Body Language Center, για Ελλάδα και Κύπρο, στο οποίο διεξάγει εκπαιδευτικά προγράμματα Γλώσσα του Σώματος και Micro-expressions.


Ακόμα, είναι ιδρυτής της εταρείας Dynamic Equilibrium καθώς και της μεθοδολογίας Dynamic Equilibrium SystemTM, ενώ έχει εργαστεί ως Διευθυντής του Kariera.gr Training & Development Centre. Πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις ως επισκέπτης εισηγητής σε αρκετούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι Director του Dynamic Equilibrium System UK και εισηγητής σε προγράμματα ειδικευμένα για παιδιά Αγγλικών επαγγελματικών κολλεγίων όπως: Linguistic for Leadership (Socrates Method) – Meta Communication – Metaphors & Ancient Greek – System Thinking.


Διαθέτει πάνω από 17 χρόνια εμπειρία σε μεγάλες εταιρείες, ως HR Director & Operation Manager. Σαν σύμβουλος έχει εργαστεί σε Εταιρείες Ανθρώπινου Δυναμικού & Training Consultant.


Τα τελευταία 15 χρόνια είναι εισηγητής σε σεμινάρια εκπαίδευσης στελεχών, Soft Skills, Sales, EQ, NLP, Emotional Customer Service & Customer Experience, Telemarketing, Management Skills, Systemic Thinking.


Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών.

ΒΑΣΙΑ ΜΑΝΙΚΑ
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος - NLP Master Practitioner, Diet & NLP Wellbeing Coach, ​mBIT Certified Professional Coach, Micro Expressions & Body Language Training Facilitator

Η Βάσια είναι Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με 15 χρόνια εργασιακή εμπειρία. Το πάθος της και η αγάπη της για την Υγεία, Ευεξία και τη σχέση με το φαγητό, την οδήγησε στην εξέλιξή της ως Diet & Wellbeing NLP Coach.


Είναι NLP (Neuro-Linguistic-Programming) Master Practitioner, mBIT (multiple Brain Integration Techniques) Professional Coach, Micro Expressions & Body Language Training Facilitator και Speaker’s Performance Coach για το [email protected]


Η ιδιαίτερη εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει εκλεκτές συνεργασίες με Διατροφικά και Fitness Κέντρα (πολυτελή spa, boutique fitness clubs, catering υγιεινής διατροφής κα). Έχει μεγάλη εμπειρία ως Food Marketing Specialist and Consultant σε εταιρία υπηρεσιών ευεξίας και διατροφής, έχει συνεργαστεί ως διαιτολόγος στην Ε.Ρ.Τ. και η τελευταία της διατροφική εταιρική συνεργασία είναι στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, Vodafone.


Είναι Managing Director, εκπαιδεύτρια και facilitator της Dynamic Equilibrium System Ltd σε θέματα Wellbeing, Sports Communication, Micro Expressions & Body Language και NLP και διδάσκει “Presentation Skills” στο Digital Marketing Practitioner (e- academy).


Έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρία σε δημόσιες ομιλίες, παρουσιάσεις διατροφής σε επιστημονικά συνέδρια και το κοινό, τηλεοπτικές εμφανίσεις στα ΜΜΕ, πλούσια αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής στον τομέα της Υγείας και Ευεξίας. Επίσης, στα πλαίσια των εταιρικών συνεργασιών της, σχεδιάζει, υλοποιεί και στελεχώνει και με άλλους επαγγελματίες υγείας μεγάλα projects που αφορούν στην Υγεία, Ασφάλεια και Ευεξία εργοδοτών και εργαζομένων.


Είναι η πρώτη coach ανάμεσα στους διαιτολόγους και η υπεύθυνη της “Diet Coaching” προσέγγισης, που δουλεύει τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομάδες που αναζητούν σταθερές αλλαγές στον τρόπο ζωής, νέες υγιεινές συνήθειες και συμπεριφορές και αρμονικές σχέσεις με τον εσωτερικό εαυτό. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, INLPTA (International NLP Trainers Association), HCA/ EMCC (European Mentoring & Coaching Council) Greece, ICF (International Coaching Federation) και IPPA (International Positive Psychology Association). Από τον Ιανουάριο του 2018 επιτελεί PR Executive Director του HCA/ EMCC Greece.


Είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα και πολυπράγμων επαγγελματίας με ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα. Λατρεύει τη φυσική δραστηριότητα (κυρίως τον χορό, pilates, yoga) και έχει πλούσια εθελοντική δράση στους τομείς που δραστηριοποιείται.

X