/*

«Η Οδύσσεια μέσα μας» του Johann Wolfgang Denzinger, πρώτη έκδοση από τις Εκδόσεις Χείρωνας

«Η Οδύσσεια μέσα μας», του του Γερμανού συγγραφέα Johann Wolfgang Denzinger, αποτελεί το πρώτο εκδοτικό βήμα από το «Εγχειρήμα Χείρωνας», μέσω των Εκδόσεων Χείρωνας. 

 

Πρόκειται για μια διασκευή της αρχικής, γερμανικής, έκδοσης του βιβλίου, με νέο τίτλο και χωρίς την αστρολογική του διάσταση. Με την προτροπή του συγγραφέα πειραματιστήκαμε εκδοτικά με στόχο να δώσουμε έμφαση στη μυθολογική ερμηνεία της Οδύσσειας και στην ιδιοφυία του ομηρικού και αρχαιοελληνικού πνεύματος.

Η Οδύσσεια, το μνημειώδες έπος του «παππού» Ομήρου, που οι Νεοέλληνες έχουμε την τύχη να μας συντροφεύει ήδη από την παιδική μας ηλικία, αποτελεί –σύμφωνα με τον συγγραφέα– μια αλληγορία του ταξιδιού της ανθρώπινης ψυχής.

Ο Johann Wolfgang Denzinger επιχειρεί με το έργο του κάτι επί της ουσίας επαναστατικό. Εξετάζοντας και ερμηνεύοντας την Οδύσσεια μυθολογικά και ακολουθώντας τα ίχνη της περιπλάνησης του ήρωα, αποκαλύπτει την αρχετυπική διάσταση του ομηρικού έπους και τον βαθιά συμβολικό του χαρακτήρα. Σε κάθε σταθμό του νόστου ο Οδυσσέας ξεπερνά μία θεμελιώδη πλάνη διευρύνοντας έτσι διαρκώς την αυτεπίγνωσή του.

Ο Wolfgang, σε ένα «ρεσιτάλ ερμηνείας», φέρνει στο φως τον κρυμμένο θησαυρό των βαθύτερων μηνυμάτων της Οδύσσειας του Ομήρου και την αναδεικνύει ως ένα πολύτιμο και απόλυτα επίκαιρο αυτογνωσιακό οδηγό –σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

 

Το ταξίδι του Οδυσσέα γίνεται έτσι ένα ταξίδι επιστροφής στην Ιθάκη, την πατρίδα της ψυχής μας –ένα ταξίδι στο οποιο βρισκόμαστε όλοι.

 

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές Απριλίου και θα πωλείται στο εκθεσιακό περίπτερο του Εγχειρήματος στο Healthy Life Festival, 12 – 14.04 (Helexpo, Μαρούσι). Επίσης θα είναι διαθέσιμο για ηλεκτρονική παραγγελία και ταχυδρομική αποστολή από τo eshop μας, μετά την εαρινή ισημερία. Σύντομα και στα βιβλιοπωλεία..

 

Εκδόσεις Χείρωνας

 

Ετικέτες: Mυθολογία, Εκδόσεις Χείρωνας, Η Οδύσσεια μέσα μας
X