/*

Πολυχώρος Χείρωνας – Αλφάβητο Ζωής: Έναρξη Εκπαιδευτικού κύκλου στη Συστημική Σκέψη και Πράξη

Με μεγάλη χαρά, ο Πολυχώρος Χείρωνας και το ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ ανακοινώνουν τη συνδιοργάνωση του ετήσιου εκπαιδευτικού κύκλου στη Συστημική Σκέψη και Πράξη, με αφετηρία το φθινόπωρο του 2018.

Ο πιστοποιημένος κύκλος εκπαίδευσης «Συστημική Σκέψη και Πράξη» (ΣΣΠ) ξεκινά στο τέλος Οκτωβρίου 2018, με το βιωματικό εισαγωγικό εργαστήριο (foundation workshop) στη “Φαινομενολογία της Συστημικής Αναπαράστασης” και θα ολοκληρωθεί μέσω 9 θεματικών εκπαιδεύσεων στην Εργασία της Συστημικής Αναπαράστασης, τον Ιούνιο του 2019. Περιλαμβάνει 120 εκπ. ώρες σε σεμινάρια φαινομενολογίας των ανθρωπίνων συστημάτων και προσωπική εργασία μέσω Συστημικών Αναπαραστάσεων.

Σκοπός του θεμελιώδους αυτού κύκλου εκπαίδευσης είναι να αναπτύξει στα μέλη την ικανότητα συστημικής αντίληψης και την παραγωγή Συστημικής Σκέψης, πάνω στα φαινόμενα που αφορούν την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή μας και την προσωπική επίτευξη. Το πρόγραμμα εφαρμόζει αναπτυγμένες μεθόδους και τεχνικές, μια εκλεπτυσμένη και αποτελεσματική Συστημική Πράξη, όπως ισχύει διεθνώς (Hellinger Family Constellation, Systemic Psychiatry, Neuro-Imaging Gestalt, Solution Focus, Systemic Coaching κ.α.)

Ο κύκλος ΣΣΠ, αποτελεί τη βάση πιστοποίησης των επαγγελματικών σπουδών στη Συστημική και Οικογενειακή Αναπαράσταση κατά Bert Hellinger (ΕΣΣΑΗ). Επίσης, μαζί με την πιστοποίηση στο NLP και το Personal Coaching, συνιστούν το Diploma Συμβούλου Προσωπικής Ανάπτυξης από το Αλφάβητο Ζωής.

Το ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ αποτελεί εκπαιδευτική, συμβουλευτική και ερευνητική κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στον τομέα της Συστημικής Φαινομενολογίας στην Ελλάδα και παρέχει επαγγελματικές σπουδές στη Συστημική Αναπαράσταση, το Coaching-Mentoring και την Ηγεσία. Το Αλφάβητο Ζωής συμμετέχει επίσης σε διεθνή fora και συνεργάζεται με αναγνωρισμένα Συστημικά Ινστιτούτα, ως μέλος του International Systemic Constellation Association.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον εκπαιδευτικό κύκλο ΣΣΠ μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας, εδώ, ή στην ιστοσελίδα του Αλφάβητου Ζωής, εδώ.

 

Λίγα λόγια για τη ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ & ΠΡΑΞΗ

Η δόμηση της σχέσης μας με τους άλλους και με την ίδια τη Ζωή, ξεκίνησε από το σπίτι και την οικογένεια και επεκτάθηκε στο σχολείο, στην παρέα, στις ερωτικές σχέσεις, στην κοινότητα όπου ζούμε. Όλα αυτά τα περιβάλλοντα είναι Ανθρώπινα Συστήματα, που με το καθένα έχουμε τη δική μας εμπειρία του Ανήκειν, προσωπικούς Δεσμούς, και όπου αναπτύξαμε Δούναι και Λαβείν με τα άλλα μέλη, μέσω πράξεων, εκδήλωσης συναισθημάτων και συμμετοχής σε γεγονότα.

Στην ουσία, βιώνουμε τη Ζωή μέσα από τη θέση και τους ρόλους μας στα Συστήματα που ανήκουμε. Ένα μεγάλο μέρος των επιλογών μας επηρεάζεται, διαμορφώνεται και πολλές φορές καθορίζεται από τη συλλογική δυναμική και την ενέργεια του Συστήματός μας. Άρα, αξίζει πραγματικά να μελετήσουμε και να επιγνώσουμε, βιωματικά, την εκδήλωση των συστημικών φαινομένων – είναι σαν να κάνουμε ταξίδι σε ένα ολόκληρο νέο σύμπαν προσωπικής αλήθειας.

Ταξιδεύουμε στην άλλη πλευρά της πραγματικότητας, εκεί όπου δεν «κατασκευάζουμε» εμείς τον κόσμο μας, αλλά ανακαλύπτουμε τη δική του δομή και τις λύσεις που πραγματικά είναι εφικτές.

Η Συστημική Σκέψη βασίζεται στην ολιστική αντίληψη της πραγματικότητας, κτίζει ενότητα, γεννά την ευτυχία και μάς ωριμάζει καταλυτικά. Τα αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή μάς δίνουν ελπίδα και πίστη στον Άνθρωπο. Αλλάζουμε με τρόπο φυσικό, «από καρδιάς»…

 

Καλή αντάμωση

Αλφάβητο Ζωής – Πολυχώρος Χείρωνας

Ετικέτες: Πολυχώρος Χείρωνας, Συστημική Αναπαράσταση, Συστημική Φαινομενολογία, Φιλοσοφία
X