/*

Ομάδα ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Πρόκειται για βιωματικά εργαστήρια της μιας ώρας,στη διάρκεια των οποίων, στο πλαίσιο ενός ασφαλούς ομαδικού περιβάλλοντος, αφηνόμαστε στην ελεύθερη έκφραση, στα ομαδικά παιχνίδια, στη σύνδεση με το σώμα και την αναπνοή μας, έτσι ώστε να έρθουμε στο παρόν. Εκφραζόμαστε με κάθε τρόπο, παίζουμε και χαλαρώνουμε!

Για να πετύχουμε τα παραπάνω χρησιμοποιούμε τη Μουσική αλλά και Παιχνίδια με βάση τον Λόγο, τον Ρυθμό, την Κίνηση, το Θέατρο. Μαθαίνουμε τραγούδια από διάφορα μουσικά στυλ και πως να τα συνοδεύουμε ρυθμικά. Τραγουδάμε με την Καρδιά μας !!! Κάνουμε αναπνοές, μικρούς διαλογισμούς και βαθιά χαλάρωση.

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων που ψάχνουν να βρουν καινούργιους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους να μεταδώσουν τις γνώσεις του αντικειμένου τους.

Επίσης σε ενήλικες όλων των ηλικιών και των 2 φύλων. που θέλουν να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να παίξουν Ομαδικά Παιχνίδια και να χαλαρώσουν. θέλουν να κάνουν καινούργιους φίλους….

Πότε?

  • 27/04/2017 19:00 - 20:00

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας
19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών - Λαυρίου

Πόσο?

Διοργανωτής

Εισηγητής

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΗΤΣΑΚΑΚΗ
Μουσικοπαιδαγωγός
Η Πηνελόπη Μητσακάκη έχει σπουδάσει Αρχιτέκτονική (ΑΠΘ), Σκηνογραφία (CSSD), Μουσικοκινητική (C. Orff, Σχολή Μωραίτη) και Γιόγκα για παιδια (Κέντρο Neo, Βασιλεία Κουλίδου). Έχει κάνει σεμινάρια σχετικά με την παιδαγωγική του Rudolf Steiner - σχολεία Waldorf (Μιχάλης Τσιγκοτζίδης).

Από το 2003, διδάσκει παιδιά από 0-18 χρονών, Ζωγραφική και Χειροτεχνίες, Μουσικοκινητική, Γιόγκα και Ομαδικά παιχνίδια. Έχει εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς, σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης, εκδηλώσεις, φεστιβάλ και κατασκηνώσεις. Έχει εργαστεί χρόνια ως νηπιαγωγός σε εναλλακτικούς παιδικούς σταθμούς (Waldorf, Κέντρο Neo - Μη βίαιη εκπαίδευση), ως performer και κουκλοπαίκτρια.

Συνεργάζεται με ΚΕΠ στα οποία διδάσκει μελέτη περιβάλλοντος μέσω Μουσικοκινητικής και Γιόγκα, σε δασκάλους και καθηγητές. Συνεργάζεται με το κέντρο Neo και τη Βασιλεία Κουλίδου και διδάσκει Μουσικοκινητική σε εκπαιδευόμενους δασκάλους παιδικής και Family Yoga.

Μαζί με την Αννα Δαμίγου, δημιούργησαν τις Μουσικές Παραμυθο-Ιστορίες και παρουσιάζουν παραστάσεις με θέματα κυρίως περιβαλλοντικά και σχετικά με τα συναισθήματα και τη μη βίαιη επικοινωνία, σε παιδιά όλων των ηλικιών. Τραγουδάει, παίζει κιθάρα, γράφει τραγούδια και έχει φτιάξει ήδη 3 παιδικά cd για να καλύψει τις ανάγκες των μαθημάτων της.
X