/*

Εργαστήριο – ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (the 9 rites of MUNAY KI)

Στο εισαγωγικό αυτό εργαστήρι συνδυάζονται η παράδοση των σαμάνων του Περού με την δυναμική της θεραπείας μέσω τέχνης, μέσα από ένα όμορφο ταξίδι στους αρχαίους ελληνικούς μύθους.

Ζωή είναι να αγαπάς, να αγαπιέσαι και να παίζεις… Το Munay-Ki προέρχεται από μια λέξη «Κέτσουα» που σημαίνει σ’αγαπώ. Σε συνδυασμό με την δραματοθεραπεία, έχει ως αποτέλεσμα την κάθαρση και την ενεργοποίηση νέων δυνατοτήτων μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη. Περιλαμβάνει 9 ισχυρές τελετουργικές μυήσεις από την παράδοση των Ίνκας μεταδίδοντας τους κώδικες του νέου ανθρώπου, ώστε να μπούνε οι σπόροι της εξέλιξης από homo sapiens σε homo luminous. Οι μυήσεις βοηθούν να επουλωθούν παλιές πληγές, τραύματα, από την παιδική ηλικία, από τους προγόνους, το κάρμα, ενώ αλλάζουν το DNA μας. Μαθαίνουμε πώς να στεκόμαστε στην δική μας δύναμη, στη δύναμη της Αγάπης, να δημιουργούμε την πραγματικότητα που θέλουμε ανοίγοντας τους ορίζοντες των δυνατοτήτων μας, με χαρά στη ζωή. Θα δοθούν ασκήσεις και τεχνικές ενδυνάμωσης και θεραπείας στην καθημερινότητα.

9 Μυήσεις:

1. Tου Οραματιστή

2. Του Θεραπευτή

3. Οι ζώνες Δύναμης

4. Της Αρμονίας Με τους αρχετυπικούς σπόρους στα 7 τσάκρα (Φίδι, Ιαγουάρος, Κολιμπρί, Αετός, των Αρχαγγέλων των 3 κόσμων: Huascar, Quetzalkoatl, και Pachacutti)

5. Φύλακας της Ημέρας

6. Φύλακας της Σοφίας

7. Φύλακας της Γής

8. Φύλακας των Άστρων

9. Δημιουργός

Οι μυήσεις αυτές από την παράδοση των Σαμάνων, σε συνδυασμό με τη θεραπευτική τέχνη του θεάτρου, το δράμα και την θεραπευτική του ικανότητα, τον μυθολογικό πλούτο του τόπου μας και το διαλογισμό, θα μας ταξιδέψει για να εξερευνήσουμε όλους εκείνους τους δρόμους που μας οδηγούν στη δύναμη εντός μας, στη δύναμη της Αγάπης. Μέσα από την κίνηση, τη φαντασία, τη δημιουργική έκφραση, αξιοποιείται η ψυχοθεραπευτική δυναμική της δραματοθεραπείας, που εφαρμόζεται τόσο στο πραγματικό όσο και στο συμβολικό επίπεδο. Πολλά συναισθήματα δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια, έτσι οι συμβολισμοί ωθούν τον άνθρωπο να έρθει πιο κοντά με την ουσία του και την εσωτερική του δύναμη, τον αληθινό εαυτό του.

Στο εργαστήριο αυτό η τέχνη είναι παρούσα σε όλες τις μορφές της: Μουσική, χορός, ζωγραφική ,εικαστικές κατασκευές. Επίσης περιλαμβάνονται τα ακόλουθα μοντέλα δραματοθεραπείας

Δημιουργία ιστορίας – χρήσης ρόλων (δραματοποίηση)

Τελετουργικό-μυητικό (εκτόνωση συναισθημάτων)

Αισθητικό (καλλιτεχνικό μέρος)

Συνειρμικό (χρήση παραμυθιών και μύθων).

Η δραματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει: να ξεπεραστούν δυσκολίες σε νοητικό συναισθηματικό κοινωνικό τομέα, να ενισχυθεί η ανάπτυξη εσωτερικού δυναμικού, να αναγνωριστούν και να αναπτυχθούν δυνατότητες του ανθρώπου, να επαναπροσδιοριστούν ρόλοι στις ανθρώπινες σχέσεις και να επιλυθούν συγκρούσεις, να αναζητηθεί η χαρά και η δημιουργικότητα

«Με την τέχνη ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει τη μαγεία της τέχνης, ο θεραπευτής τη μαγεία του ανθρώπου.»

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Σχετικές Πληροφορίες

Πρόγραμμα

11:00-11:30 Καλωσόρισμα
11:30-12:00 Παιχνίδι γνωριμίας με μύθους
12:00-12:30 Εισαγωγή στις 9 μυήσεις του Munay Ki
12:30-13:00 Εισαγωγή στη Θεραπεία μέσω Τέχνης
13:00- 13:30 Διάλλειμα
13:30- 14:10 Αρχέτυπα και άνοιγμα Ιερού Χώρου
14:10-15:10 Άσκηση εξέλιξης της ανθρωπότητας μέσα από τη σωματική έκφραση
15:10-16:10 Μύηση με τις Ζώνες Δύναμης
16:10-16:40 Διάλλειμμα
16:40-17:10 Δημιουργία Προσωπικού Μύθου ως μέσο διαχείρισης άγχους
17:10-17:30 Μοίρασμα

Πότε?

  • 17/06/2017 11:00 - 17:30

Πού?

Πολυχώρος Χείρωνας
19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών - Λαυρίου

Πόσο?

Διοργανωτής

Εισηγητές

ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΟΥΔΟΥΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
Ψυχολόγος - Ενεργειακή θεραπεύτρια
Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ασκεί τη Σαμανική Θεραπευτική τα τελευταία 3 χρόνια.

Μέσα σε διάρκεια 6 χρόνων, έχει λάβει μυήσεις σε διάφορα συστήματα όπως Usui Reiki, Crystal Reiki Shamballa Reiki, Ροήζων, ενώ παράλληλα απέκτησε γνώσεις σχετικά με το Theta Healing, το NLP, το θεραπευτικό μασάζ και τη ρεφλεξολογία. Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια, δρα στο χώρο της εναλλακτικής οικονομίας και συνεργατικότητας.

Έχει συντονίσει ομάδες διαλογισμού, σεμινάρια που αφορούν την αυτογνωσία και μπορεί να μεταδίδει τις 9 μυήσεις του Munay Ki.

Εκπαιδεύτηκε από την Chris Waters στη Ρουμανία και τον Joe Molloy, στο «σαμανικό θεραπευτικό τροχό», που έφερε στη Ελλάδα με την ομάδα «Spirit of the Inca in Greece».

Αυτό που την κέρδισε στη σαμανική θεραπευτική, είναι τα προσωπικά βιώματα ίασης και των αλλαγών που αυτή διευκολύνει. Και ακόμα περισσότερο, λόγω της στενης σχέσης της με τη Γη και την ανιμιστική σύνδεση με όλη τη Φύση.
X